7 χρόνια φυλακή επειδή έκανε σκονάκι στις εξετάσεις!

Ένας μαθητής από την Κίνα πιάστηκε στα πράσα να αντιγράφει στις εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο. Θα περίμενε κανείς να τον τιμωρήσουν ακυρώνοντας του το διαγώνισμα. Όχι… Κάτι τέτοιο στην Κίνα δεν θα ήταν αρκετό. Έτσι λοιπόν, ο μαθητής αυτός αντιμετωπίζει τώρα ελάχιστη ποινή φυλάκισης 7 ετών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Βρετανικής Independent, είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται μια τόσο αυστηρή ποινή. Ιδίως εφόσον πρόκειται για έναν ανήλικο μαθητή.

perierga.gr - 7 χρόνια φυλακή επειδή έκανε σκονάκι στις εξετάσεις!

Αυτό που οδήγησε τις Αρχές στο να προβούν σε τέτοια τιμωρία, είναι ότι υπάρχουν πολλές αιτήσεις για τα Πανεπιστήμια, συγκεκριμένα μόνο για αυτή τη χρονιά 9.4 εκατομμύρια μαθητές έδιναν τις εξετάσεις και οι «αντιγραφές» έχουν αυξηθεί. Όπως αναφέρει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μάλιστα, στην ανατολική Κίνα τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία έχουν γίνει δρακόντεια. Τι μέτρα είναι αυτά; Έχουν τοποθετηθεί σκάνερ στην είσοδο της αίθουσας που εξετάζουν τα παπούτσια των μαθητών για σκονάκια. Επίσης, στις αίθουσες περιπολούν αστυνομικοί που προσπαθούν να ανιχνεύσουν «ύποπτες συμπεριφορές».

Εδώ και αρκετό καιρό τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παγκοσμίως προσπαθούν να καταπολεμήσουν αυτές τις τακτικές. Τον προηγούμενο μήνα, είχαν ακυρωθεί εξετάσεις της ιατρικής σχολής στην Ταϊλάνδη γιατί οι φοιτητές χρησιμοποιούσαν διάφορα τεχνολογικά επιτεύγματα, όπως γυαλιά κατασκοπείας για να περάσουν τα μαθήματά τους.

Recommended For You