80 ασυναγώνιστα ελληνικά προϊόντα

Προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που εκφράζουν στο έπακρο την ελληνική ποιότητα και γεύση και πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε! Ένας πολύτιμος οδηγός γευστικής απόλαυσης.

Από την αφρόκρεμα των ελληνικών προϊόντων επιλέξαμε 80 και πλέον εξαιρετικές γεύσεις που αξίζει να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε. Σας τις παρουσιάζουμε με τυχαία σειρά.
Θα βρίσκονται όλα συγκεντρωμένα εκεί, μπροστά σας, στο φεστιβάλ “Ελλάδα Γιορτή- Γεύσεις”, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, 12-14 Απριλίου. Ενας θησαυρός ελληνικών γεύσεων από επιλεγμένους παραγωγούς με γνώση και μεράκι -από τυριά παραδοσιακής τυροκόμησης και όσπρια παλαιών σπόρων μέχρι τοπικά ζυμαρικά, ελαιόλαδα υψηλής ποιότητας, σπιτικές μαρμελάδες, αλλαντικά σπάνιας νοστιμιάς, κρασιά και μπίρες μικρών παραγωγών. Μοναδική ευκαιρία να τα δείτε από κοντά, να συζητήσετε γι’ αυτά με τους ίδιους τους παραγωγούς τους, να τα γευτείτε, ακόμα και να τα προμηθευτείτε. Αυτή η λίστα θα είναι ένας πολύτιμος σύμβουλος στην επίσκεψή σας.

Προσούτο Ευρυτανίας Στρεμμένου

Λεπτή γεύση, σωστό αλάτισμα και απαλή υφή, σε αυτό το εκλεκτό αλλαντικό φυσικής ωρίμανσης, που συναγωνίζεται τα διάσημα ιταλικά. Παράγεται από το 1992 στο Στρογγυλοβούνι Ευρυτανίας, σε μια μικρή ρεματιά μοναδικής ομορφιάς, κάτω από το μοναστήρι του Προυσού. Εκεί, ο πρέσβυς Χρήστος Στρεμμένος βρήκε τις κατάλληλες συνθήκες για την ωρίμανση των αλλαντικών του, με πρώτο το προσούτο, που μπορεί να θεωρείται ιταλικό αλλαντικό, αλλά δεν διαφέρει και πολύ από το χοιρινό “ακροκώλιον” των προγόνων μας. Το αλλαντοποιείο Στρεμμένου χρησιμοποιεί βιολογικά χοιρινά δικής του εκτροφής, αλλά και μαύρο ελληνικό χοίρο από μικρούς παραγωγούς. Αυτό και τα άλλα εκλεκτά αλλαντικά του, λουκάνικα, σαλάμι αέρος, χοιρομέρι κρασάτο, λόντζα θα βρίσκονται στο περίπτερό του, στο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη. …. διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You