Όταν λένε «σάντουιτς» στη Θεσσαλονίκη εννοούν τα πιτόγυρα (και αυτά ειναι μερικά από τα καλύτερα!)

Η νύφη του Βορρά φημίζεται για τα σάντουιτς της, δηλαδή τα πιτόγυρα. Όχι άδικα. Μόνο που όταν λένε «σάντουιτς», εννούν το πιτόγυρο, κι όταν λένε «καλαμάκι» εννοούν το σουβλάκι. Βγάλε άκρη τώρα!

Γιώτης

Γνωστό γυράδικο της Τούμπας, δε γινόταν να μη το επισκεφτούμε ακόμα και αν περνώντας από έξω, σα να τρομάξαμε από το μέγεθος που είχαν οι σούβλες με τον γύρο. Το σάντουιτς με χοιρινό γύρο που έφτασε στο τραπέζι μας, ήταν εξίσου τεράστιο. Δε μπορέσαμε να φάμε πάνω από ένα η κάθε μια. Γευστικό, χορταστικό και σετ με τον ευγενικό “Πατέρα” του καταστήματος ο οποίος εκτός του ότι μας μίλησε για τους διάσημους πελάτες, μας έδωσε τη βοήθεια του σε οποιαδήποτε πληροφορία θέλαμε για την πόλη.

+ Γεύση, εξυπηρέτηση, οικονομικά

– Πιο πολύ για όρθιο και πακέτο. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο ο χώρος

Βουρ για: Μάρκου Μπότσαρη 150

Ο Δάσκαλος
museum louvre

Μένουμε Τούμπα και αυτή τη φορά πάμε Δάσκαλο. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ταβέρνα, που ιδρύθηκε το 1990 και συνεχίζει για δεύτερη γενιά να φτιάχνει νόστιμα σουβλάκια – και όχι μόνο – για τους πελάτες της. Το δικό μας “μάθημα”, είχε ιδιαίτερο με σάντουιτς χοιρινό και λουκάνικο Τζουμαγιάς έτσι για την αλλαγή. Και τα δύο πολύ νόστιμα, ακόμα και αν για τις ανάγκες της αποστολής, κληθήκαμε να τα δοκιμάσουμε σχεδόν πρωινές ώρες (ναι, περίπου 12μιση).

+ Γεύση, περιβάλλον

– Ο χώρος όμορφος αλλά ίσως φύγεις με λίγη μυρωδιά ψητού παραπάνω

Βουρ για: Παπάφη 192

Κατσαμάκα
eco kids

Το όνομα σε τραβάει κατευθείαν. Πρόκειται για ένα έθιμο του Πολύγυρου Χαλκιδικής. Κατσαμάκα θα πει κάτσε και φάε αμάκα, δηλαδή τσάμπα. Εντάξει εμείς πληρώσαμε, αλλά όχι πολλά για τα καλούδια που φάγαμε. Ο ευγενικός σερβιτόρος μας είπε την προέλευση του ονόματος και εμείς χαζεύαμε τρώγοντας μεγάλες μπουκιές από τα σάντουιτς μας, την γραφική πλατεία Άθωνος. Ξεχωρίσαμε το Γιαννιώτικο σάντουιτς!

+ Γεύση, τοποθεσία, ωραία τραπεζομάντηλα

– Μικρός χώρος

Ντερλικατέσεν όλα σουβλάκι
souvlaki

Και εκεί που χαζεύεις ρούχα στην Τσιμισκή, τσουπ διακρίνεις ένα μικρό γυράδικο στην κάθετη, που σα να το έχεις ακουστά και όχι άδικα. Το Ντερλικατέσεν είναι γνωστό τόσο για τα ωραία του σάντουιτς όσο και για τον γνώριμο ιδιοκτήτη του. Πρόκειται για τον Δημήτρη Εικοσιδυό, που ήταν στην εκπομπή ΑΜΑΝ. Εμείς δοκιμάσαμε σάντουιτς κοτόπουλο και χαλούμι! Ναι, θα βρεις καλαμάκι με χαλούμι εδώ και μπορείς να το βάλεις σε σάντουιτς.

+ Γεύση, ωραίες πινελιές στο χώρο

– Ένα τραπεζάκι ρε παιδιά, ουρά

Βουρ για: Ιωάννη Κούσκουρα 7

Λαϊκόν
museum louvre

Το σχόλιο έφτασε στο Instagram : “να δοκιμάσετε από το Λαϊκόν”. Δε γινόταν να μην ακούσουμε αναγνώστρια. Κατηφορίσαμε προς τα Λαδάδικα και φτάσαμε ίσως στο πιο όμορφο από τα σαντουιτσάδικα που επισκεφτήκαμε – μας είχαν συστήσει. Ο χώρος μικρός αλλά με λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και στο πόδι δύο γυναίκες και μάλιστα ευγενικές, εξυπηρετικές και κεφάτες. Δεν είχαμε καλύτερο. Καθίσαμε έξω, σε πολύ προσεγμένα τραπεζάκια και φάγαμε 4 σάντουιτς. 2 η κάθε μια. Γύρος δεν υπήρχε. Μέσα στην πίτα το κρέας ήταν από καλαμάκι. Δοκιμάσαμε χοιρινό, κοτόπουλο και κεμπάπ, απ’ όλα ενώ τολμήσαμε και το γιαούρτι από πλευράς αλοιφών. Ήταν όλα μούρλια.

+ Γεύση, περιβάλλον, τοποθεσία

– Μικρός χώρος, λίιιγο μικρά τα σάντουιτς

Βουρ για: Πολυτεχνείου 24

Της Μαριέτας Χριστοπούλου
Πηγή: Ladylike

Recommended For You