Χιλιάδες Επισκέπτονται το Γραφείο Τμήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά της Κεντρικής Αμερικής

Το 2015, σχεδόν 175.000 επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο γραφείο τμήματος της Κεντρικής Αμερικής των Μαρτύρων του Ιεχωβά που βρίσκεται στο Μεξικό—κατά μέσο όρο 670 άτομα κάθε εργάσιμη μέρα! Πολλοί από τους επισκέπτες έρχονταν σε μεγάλες ομάδες, ταξιδεύοντας επί μέρες με πούλμαν. Κάποιοι προγραμμάτισαν το ταξίδι τους αρκετούς μήνες νωρίτερα.

«Επιχείρηση Μπέθελ»

Για μερικούς, η επίσκεψη στο γραφείο τμήματος, που ονομάζεται Μπέθελ, περιλάμβανε προσωπικές θυσίες. Λόγου χάρη, τα περισσότερα μέλη μιας εκκλησίας στη μεξικανική πολιτεία Βερακρούς δεν είχαν τα χρήματα για να κάνουν το ταξίδι των 550 χιλιομέτρων με πούλμαν. Γι’ αυτό, κατέστρωσαν ένα σχέδιο το οποίο ονόμασαν «Επιχείρηση Μπέθελ». Οργάνωσαν ομάδες που μαγείρευαν και πουλούσαν γεύματα. Επίσης, ανακύκλωναν πλαστικά μπουκάλια. Έπειτα από τρεις μήνες, είχαν βγάλει αρκετά χρήματα για να κάνουν το ταξίδι.

Άξιζε τον κόπο όλη αυτή η προσπάθεια; Εκείνοι ήταν βέβαιοι ότι άξιζε. Για παράδειγμα, ο Λούσιο, ένας νεαρός από την εκκλησία, έγραψε: «Η επίσκεψή μας στο Μπέθελ με υποκίνησε να θέσω περισσότερους πνευματικούς στόχους, και τώρα υπηρετώ πληρέστερα στην εκκλησία μου». Η 18χρονη Ελίζαμπεθ είπε: «Στο Μπέθελ, μπόρεσα πραγματικά να δω και να νιώσω τη γνήσια αγάπη που χαρακτηρίζει όσους υπηρετούν τον Ιεχωβά. Υποκινήθηκα να προσφέρω περισσότερα στον Θεό, γι’ αυτό έγινα ολοχρόνια διάκονος».

Έρχονται Κατά Χιλιάδες

Μερικές φορές, μέσα σε μια μέρα φτάνουν χιλιάδες επισκέπτες για ξενάγηση. Το προσωπικό του Γραφείου Ξεναγήσεων εργάζεται σκληρά για να τους υποδέχεται όλους φιλόξενα. «Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις τόσο πολλούς να έρχονται», λέει η Λίζι. «Η πίστη μου ενισχύεται όταν βλέπω την εκτίμηση των επισκεπτών και μαθαίνω τις θυσίες που κάνουν για να έρθουν στο γραφείο τμήματος».

πατήστε στην εικόνα για να δείτε Video από ξεναγήσεις

Για να εξυπηρετηθούν τα χιλιάδες άτομα που έρχονται, κάνουν ξεναγήσεις και Μπεθελίτες που έχουν άλλους διορισμούς. Αν και αυτό σημαίνει επιπλέον εργασία, χαίρονται να εξυπηρετούν τους επισκέπτες. «Στο τέλος κάθε ξενάγησης», λέει ο Χουάν, «βλέπω τα χαρούμενα πρόσωπα των επισκεπτών και ξέρω ότι άξιζε τον κόπο».

«Τα Παιδιά Ξετρελαίνονται»

Και στα παιδιά αρέσει πολύ να επισκέπτονται το Μπέθελ. Η Νορίκο, η οποία εργάζεται στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, λέει: «Ρωτάω τα παιδιά της ομάδας που ξεναγείται αν θα ήθελαν να υπηρετήσουν στο Μπέθελ. Όλα λένε: “Ναι!”» Ένα από τα αγαπημένα σημεία των παιδιών είναι «Η Γωνιά του Πέτρου». Εκεί, μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες με φιγούρες, σε πραγματικό μέγεθος, οι οποίες απεικονίζουν τον Πέτρο και τη Σοφία—τους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων από τη σειρά βίντεο Γίνετε Φίλοι του Ιεχωβά. «Τα παιδιά ξετρελαίνονται», λέει η Νορίκο.

Πολλά παιδιά δείχνουν πόσο πολύ εκτιμούν την εργασία που γίνεται στο Μπέθελ. Για παράδειγμα, ο Χένρι, ένα αγοράκι από το Μεξικό, μάζευε χρήματα σε έναν κουμπαρά για να τα δώσει ως συνεισφορά όταν θα ερχόταν στο Μπέθελ. «Σας παρακαλώ να πάρετε αυτά τα χρήματα για να φτιάξετε και άλλες εκδόσεις», έγραψε σε ένα σημείωμα που έδωσε μαζί με τη συνεισφορά του, και πρόσθεσε: «Σας ευχαριστώ που εργάζεστε για τον Ιεχωβά».

Σας Προσκαλούμε να Έρθετε

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά προσφέρουν δωρεάν ξεναγήσεις στα γραφεία και στις εκτυπωτικές εγκαταστάσεις τους σε όλο τον κόσμο. Αν θα θέλατε να επισκεφτείτε ένα γραφείο τμήματος, σας προσκαλούμε θερμά να έρθετε. Είμαστε σίγουροι ότι θα απολαύσετε την επίσκεψή σας. Για να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις ξεναγήσεις, επιλέξτε ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ > ΓΡΑΦΕΙΑ & ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ.

πηγή

Recommended For You