Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής

Ως τις αυλές των σπιτιών, προκαλώντας ζημιές σε εξωτερικές περιφράξεις και αποθήκες, είχε φτάσει η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Χεροβούνι, ανάμεσα στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη. Δεν κινδυνεύει πλέον ούτε το δάσος του Κουβαρά υπό την προυπόθεση ότι δεν θα αλλάξουν οι άνεμοι λέει η Πυροσβεστική.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ενώ έχουν τεθεί σε επιφυλακή όλες οι υπηρεσίες της Αττικής.
Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 13 άτομα πεζοπόρο, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής η φωτιά δεν έχει μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε χαράδρα στα όρια του δάσους του Κουβαρά. Στη περιοχή πνέουν άνεμοι 5-6 μποφόρ, ενώ ο καπνός βρίσκεται χαμηλά με αποτέλεσμα να δυσχαιρένεται το έργο των πληρωμάτων των εναέριων μέσων.
Μέχρι τώρα, οι πυροσβέστες αναφέρουν ότι παρότι οι φλόγες «έγλυψαν» την κατοικημένη περιοχή, αγγίζοντας τις αυλές των σπιτιών και πυρπολώντας φράχτες, η κατάσταση ελέγχθηκε και δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τα ίδια τα σπίτια.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ωστόσο βρίσκονται σε επιφυλακή για την περίπτωση να αλλάξει φορά ο άνεμος και να «σπρώξει» ξανά την πυρκαγιά προς τις κατοικίες.
Εν μεταξύ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οι κατασκηνώσεις Κερατέας – Διονύσου, όπου διέμεναν 193 παιδιά. Όπως σημειώνουν, πάντως, οι πυροσβέστες η φώτια είναι σε μεγάλη απόσταση από τις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στη περιοχή του Κουβαρά.
Επί τόπου βρίσκονται δύο κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.
Επίσης ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας απηύθυνε έκκληση σε ιδιώτες που έχουν υδροφόρες να πάνε στη περιοχή Μερέντα και κοντά στον Ιππόδρομο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς, αφού πρώτα επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας.
Υπενθυμίζεται πως η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει ότι σήμερα, Παρασκευή, είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.
http://www.tovima.gr

Recommended For You