Τσάι πράσινο, λευκό, μαύρο, Oolong – Ενα φάρμακο στη διάθεσή μας

Αγαπάτε το τσάι, αλλά γνωρίζετε πραγματικά όλες τις αρετές του;

Τσάι λευκό, πράσινο, μαύρο ή Oolong, αυτό το ποτό έχει κρυφές και μαγικές λειτουργίες για τον οργανισμό.
Παρότι τα τσάγια προέρχονται από το ίδιο φυτό, την Camellia Sinensis, γίνονται σε χιλιάδες ποικιλίες, ανάλογα με την επεξεργασία τους. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιό τσάι μας ευεργετεί και γιατί.

Πράσινο τσάι -Αδυνατίζει, αντικαρκινικό

Είναι πρωταθλητής στα αντιοξειδωτικά. Αποτελεί το αγαπημένο τσάι των Ιαπώνων. Είναι επιβλητικό στη γεύση και πιο πικρό από τους συγγενείς του, αλλά παρουσιάζει ιδιαίτερες αρετές. Βοηθάει στην μείωση της χοληστερόλης και βοηθάει στην καταπολέμηση διαφόρων τύπου καρκίνου και καρδιαγγειακών προβλημάτων. Επίσης, βοηθάει τον μεταβολισμό και καίει λίπη, ενώ διευκολύνει την πέψη.

Μαύρο τσάι -Κλασικό στήριγμα νεότητας

Είναι το πιο διαχρονικό τσάι και αποτελεί το 78% της παγκόσμιας παραγωγής τσαγιού. Πρόκειται στην πραγματικότητα για πράσινο τσάι το οποίο έχει οξυδωθεί. Αυτή η διαδικασία του επιτρέπει να διατηρείται περισσότερα χρόνια, πράγμα που το κάνει πιο εμπορικό. Διαθέτει ιδιότητες που βοηθούν στο καρδιαγγειακό ενώ προλαμβάνει την οστεοπόρωση στις γυναίκες. Η σταθερή κατανάλωσή του είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στις γυναίκες. Στους άνδρες μειώνει κατά 11% τον κίνδυνο εμφραγμάτων και βοηθάει στη διατήρηση της νεότητας. Εχει και πολλές άλλες κρυφές ιδιότητες, όπως η καταπολέμηση πονοκεφάλων και κακής διάθεσης.

Λευκό τσάι -Ασπίδα για τον χειμώνα

Πρόκειται για ένα σπάνιο τσάι, εξαιρετικά λεπτής γεύσης το οποίο ανταγωνίζεται επάξια το πράσινο τσάι. Είναι σχετικά άγνωστο αλλά περιέχει πολύτιμους θησαυρούς. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει την επιδερμίδα. Το λευκό τσάι είναι υπερήρωας στο πεπτικό μας σύστημα, σκοτώνει τα βακτήρια και τα μικρόβια επειδή περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Μειώνει την κακή χοληστερίνη, είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες C και Ε και αυτό το κάνει σύμμαχο εναντίον της γρίπης.

Oolong : το τσάι εναντίον του στρες

Το αποκαλούν «γαλάζιο τσάι» στη Κίνα. Το Oolong είναι ένας τύπος τσαγιού στο οποίο διακόπτουν την ωρίμανση και αυτό του δίνει το ιδιαίτερο χρώμα του. Περιέχει ελάχιστη τεϊνη και κατά συνέπεια πίνεται ως αργά το βράδυ. Η βασική του αρετή είναι ότι καταπραϋνει το στρες και χαλαρώνει. Με τη διουρητική του δράση, το τσάι Oolong περιορίζει το ουρικό οξύ και επιδρά σε συμπτώματα στομαχικά. Οπως όλα τα άλλα τσάγια είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Recommended For You