Τριαντάφυλλα Όμορφα και Νόστιμα!

ΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ έναν ανθόκηπο, οι αισθήσεις σας ανταμείβονται αμέσως. Θα απολαύσετε το θέαμα που προσφέρουν τα χρώματα, τα σχήματα και τα περίπλοκα σχέδια των λουλουδιών. Θα οσφρανθείτε το άρωμά τους. Θα νιώσετε τη διαφορετική υφή των πετάλων τους. Αλλά τι γίνεται με την αίσθηση της γεύσης; Μπορείτε να χαρείτε και τη γεύση των λουλουδιών; Σε μερικές χώρες, οι άνθρωποι απολαμβάνουν τη γεύση εδώδιμων λουλουδιών εδώ και αιώνες. Αν έχετε κάποιο από τα παρακάτω λουλούδια στον ανθόκηπο ή στο λαχανόκηπό σας, ίσως να βρείτε και εσείς απολαυστική την εμπειρία.
Το Ρομαντικό Τριαντάφυλλο
Σε όλο τον κόσμο, το τριαντάφυλλο (γένος Ροδή) είναι προφανώς το γνωστότερο και πιο αγαπημένο λουλούδι. Εκτός από τα βασικά είδη, υπάρχουν χιλιάδες ανθρωποποίητα υβρίδια. Εφόσον η γεύση επηρεάζεται από παράγοντες όπως το έδαφος και η θερμοκρασία, είναι καλό να δοκιμάσετε ένα πέταλο του τριαντάφυλλου ή οποιουδήποτε άλλου λουλουδιού προτού αποφασίσετε να το χρησιμοποιήσετε ως τροφή. Πιθανότατα θα παρατηρήσετε ότι η βάση του πέταλου είναι κάπως πικρή. Αν συμβαίνει αυτό, κόψτε εκείνο το τμήμα, ή αν σερβίρετε ολόκληρο το λουλούδι, φάτε μόνο το εξωτερικό μέρος.
Ο κατάλογος των πιάτων που μπορούν να εμπλουτιστούν με τριαντάφυλλα είναι στην πραγματικότητα ατελείωτος. Δοκιμάστε τα σε σαλάτες, ίσως μαζί με κάποιο ελαφρύ τυρί και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς. Χρησιμοποιήστε θρυμματισμένα πέταλα από κόκκινα τριαντάφυλλα ως επιπλέον υλικό στην αγαπημένη σας σάλτσα για να προσθέσει άρωμα και χρώμα. Και τι θα λέγατε να βάλετε λίγα ροδοπέταλα κομμένα σε λωρίδες πάνω από τη μακαρονάδα σας; Τα τριαντάφυλλα θα εμπλουτίσουν επίσης τη γεύση του παγωτού και του αγαπημένου σας αναψυκτικού.

Recommended For You