Το Facebook εμποδίζει προσωρινά τις νέες εφαρμογές να ενταχθούν στην πλατφόρμα του

Το Facebook ανέστειλε τη διαδικασία επανεξέτασης των εφαρμογών την περασμένη εβδομάδα για να «εφαρμόσει νέες αλλαγές», ανακοίνωσε, ήσυχα, η εταιρεία χθες.

Η κίνηση του Facebook για την προσωρινή παρεμπόδιση νέων εφαρμογών και chatbots στην πλατφόρμα της έρχεται μετά το τελευταίο σκάνδαλο της Cambridge Analytica για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, το οποίο ξεδιπλώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η τρέχουσα κατάσταση έχει εμπλέξει την εταιρεία σε μια υπαρξιακή κρίση πρωτοφανούς μεγέθους, αφού έως και 50 εκατομμύρια προφίλ χρηστών του Facebook είχαν τεθεί υπό αμφισβήτηση από μια εφαρμογή τρίτου μέρους.

Στη χθεσινή ήσυχη ανακοίνωση, το Facebook δήλωσε ότι θα περιορίσει μέχρι νεωτέρας την πρόσβαση των προγραμματιστών στα δεδομένα χρηστών.

Τώρα, το Facebook φαίνεται να επανεξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα εγκρίνει τις εφαρμογές, λόγω του πόσο εύκολα η γνωστή εφαρμογή έρευνας τρίτου μέρους “thisisyourdigitallife” μπόρεσε να απομακρύνει τα δεδομένα και να τα πουλήσει με ελάχιστη ή καθόλου επίβλεψη από το Facebook.

«Για να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στο Facebook όταν μοιράζονται πληροφορίες, κάνουμε κάποιες ενημερώσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η πλατφόρμα μας», γράφει ο Ime Archibong, αντιπρόεδρος του Facebook στο τμήμα των συνεργασιών. «Γνωρίζουμε ότι αυτές οι αλλαγές δεν θα είναι εύκολες, αλλά πιστεύουμε ότι αυτές οι ενημερώσεις θα βοηθήσουν στην εμπλοκή κάθε παραβίασης της εμπιστοσύνης με το ευρύτερο οικοσύστημα προγραμματιστών».

Ο Archibong περιγράφει επίσης τις αλλαγές που θα κάνει το Facebook τις προσεχείς εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας «σε βάθος ανασκόπησης της πλατφόρμας μας» που περιλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο οποιασδήποτε εφαρμογής με ύποπτη δραστηριότητα και μια διαδικασία ενημέρωσης των χρηστών, εάν μια εφαρμογή στην οποία έχουν δώσει πρόσβαση, πρόκειται να καταργηθεί για κακή χρήση δεδομένων.

Recommended For You