Το ευρωκοινοβούλιο αλλάζει τα φώτα στη ΔΕΗ:Δώστε πίσω αυτά που άδικα πήρατε απ’τους καταναλωτές

Την ώρα που η ΔΕΗ ετοιμάζει νέες αυξήσεις για τους καταναλωτές, μια απόφαση του ευρωκοινοβουλίου  έρχεται να προκαλέσει «μπλακ άουτ» στην επιχείρηση, αναγκάζοντας την όχι να πάρει αντιθέτως, να επιστρέψει άμεσα και αναδρομικά χρήματα στους πελάτες της από την αγορά ρύπων, την οποία πληρώνουμε στη ΔΕΗ από τον Ιανουάριο του 2013!
Με απλά λόγια, η ΔΕΗ η οποία είχε προεισπράξει περίπου 900 εκατομμύρια δικαιώματα εκπομπής από τους καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες, πρέπει τώρα να τους τα δώσει πίσω. Όλοι εμείς είχαμε πληρώσει προκαταβολικά την αύξηση του κόστους που είχε προϋπολογιστεί για τους ρύπους με αυξημένες τιμές!
Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ είχε προϋπολογίσει το κόστος των ρύπων με τιμές στα 7 ευρώ ο τόνος, ποσό που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση και είχε περάσει στους λογαριασμούς του ρεύματος κατά τις αυξήσεις των τιμολογίων του Ιανουαρίου. Με τις τιμές όμως να κυμαίνονται στην πράξη κάτω από τα 3 ευρώ, προκύπτει όμως ένα περίσσευμα 4 ευρώ για κάθε δικαίωμα, ως πλεόνασμα που θα πρέπει να επιστραφεί στους καταναλωτές ή να συνυπολογιστεί στις επικείμενες αναπροσαρμογές των τιμολογίων το Μάιο και τον Ιούλιο.
Επίσης μετά την απόφαση του ευρωκοινοβουλίου και τα νέα δεδομένα, οι προϋπολογισμένες αυξήσεις (για το Μάιο και τον Ιούλιο όπως έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα και έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Ιανουάριο) θα πρέπει να υπολογιστούν  ξανά και πιθανόν οι επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές να είναι μηδενικές.
http://www.star.gr

Recommended For You