Τον Γνωρίζετε; 52χρονος απατεώνας «πούλαγε» προσλήψεις

Ως …«σωτήρας» των ανέργων εμφανίζοταν 52χρονος, ο οποίος, υποδυόμενος πότε τον εργολάβο, πότε τον επενδυτή και πότε το στέλεχος του ΟΓΑ, τους υπόσχοταν «δουλειά» και τους άρπαζε χρήματα.
Τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 52χρονου, ο οποίος συνελήφθη, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από σχετική εισαγγελική διάταξη.
Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δουμανίδη, του Κωνσταντίνου και της Σοφίας, ο οποίος παραπέμφθηκε ήδη να απολογηθεί στον ανακριτή Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, κρίνεται αναγκαία για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων, καθώς και για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Όποιος πολίτης διαθέτει ή γνωρίζει πληροφορίες για το πρόσωπο που απεικονίζεται στις φωτογραφίες ή που γνωρίζει οτιδήποτε σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 2310-502748 του Τμήματος Ασφαλείας Πλατειάς Δημοκρατίας.
Όπως αναφέρεται από τις αστυνομικές Αρχές εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
Να σημειωθεί ότι ο 52χρονος κατηγορείται ότι εξαπάτησε συνολικά 17 άτομα, παριστάνοντας τον υπεύθυνο εταιρείας, τον εργολάβο – επενδυτή, μέχρι και τον μεσολαβητή του ΕΛΓΑ.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, κατάφερε να αποσπάσει από τον Αύγουστο του 2010 συνολικά 55.000 ευρώ.
Συνελήφθη ύστερα από καταγγελία νεαρού, ο οποίος ανέφερε ότι του ζήτησε 150 ευρώ για να τον προσλάβει σε μεγάλη ποτοποιία της Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι ήταν υπεύθυνος προσλήψεων.

Recommended For You