Τι συνέβη σε όλους εκείνους τους υπέροχους πίνακες του Bob Ross

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της 11ετούς καριέρας του που φιλοξενεί την εκπομπή του PBS “Η χαρά της Ζωγραφικής”, εκτιμάται ότι ο Bob Ross έχει ζωγραφίσει περίπου 1.143 πίνακες – τρεις από τον ίδιο πίνακα ανά επεισόδιο. Πού είναι λοιπόν όλοι αυτοί οι πίνακες;

Μια πρόσφατη έρευνα από τους New York Times αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των έργων του Ross αποθηκεύονται στην Βιρτζίνια έδρα της Bob Ross Inc. υπό την εποπτεία του επιχειρηματικού συνεργάτη της Annette Kowalski και της κόρης της Joan, πρόεδρος της εταιρείας. Δυστυχώς για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα από τα γνωστά πετρελαϊκά τοπία του Ross, οι Kowalskis προφανώς δεν έχουν καμία πρόθεση να τα πουλήσουν, καθώς «δεν ήταν πράγματι το πράγμα του Bob».

“Δεν μας συνέβη ποτέ πραγματικά,” δήλωσε ο Joan στους New York Times κατά τη διάρκεια συνέντευξης βίντεο. “Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ πραγματικά γι ‘αυτό.”

Ωστόσο, έχουν δωρίσει μερικές από τις ζωγραφιές του Ross στο Smithsonian για να αποτελέσουν μέρος μόνιμης έκθεσης στο Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας. Οι πίνακες του Ross θα εμφανιστούν δίπλα στο έργο άλλων αμερικανικών εικόνων όπως η Julia Childs και ο κ. Rogers.

Ο Bob Ross πέθανε στις 4 Ιουλίου 1995 σε ηλικία 52 ετών από λέμφωμα

Recommended For You