Τι να κάνεις για να έχεις πάντα εντυπωσιακές βλεφαρίδες

Για βλεφαρίδες πυκνές, γεμάτες όγκο, χρειάζεται να κάνεις μερικές έξυπνες κινήσεις όπως αυτές που ακολουθούν.

Μην τρίβεις ή τραβάς τις τρίχες σου
Αυτή είναι μια συνήθεια που έχουμε σχεδόν όλες, μιας και δεν υπολογίζουμε ότι με το να τις τραβάμε χάνουμε αρκετές. Ακριβώς το ίδιο πράγμα όμως συμβαίνει και όταν είναι η ώρα να ξεβαφτούμε και τρίβουμε επίμονα τα βλέφαρα μας, ώστε να βγει η μάσκαρα.

Μην κοιμάσαι με μάσκαρα

Ούτως ή άλλως αν θέλεις να έχεις ένα όμορφο πρόσωπο θα πρέπει να ξεβάφεσαι πριν κοιμηθείς, αλλά ειδικά όσων αφορά την μάσκαρα θα πρέπει να την αφαιρείς με ένα καλό υγρό ντεμακιγιάζ ματιών, ώστε να κάνεις έναν βαθύ καθαρισμό που θα βοηθήσει τις βλεφαρίδες σου να αναπνεύσουν.

Χρησιμοποίησε σωστά το ψαλίδι των βλεφαρίδων

Βασικός κανόνας είναι να χρησιμοποιείς το ψαλίδι πριν βάλεις μάσκαρα και ποτέ μετά, γιατί κολλάνε επάνω του οι τρίχες κατά το κλείσιμο με αποτέλεσμα να κόβονται πολλές από αυτές. Επίσης, θα πρέπει να το πιέζεις όσο πιο απαλά μπορείς και όι με μεγάλη δύναμη. Το μόνο που χρειάζεσαι για να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα είναι μερικές απαλές πιέσεις.


Να τις ενυδατώνεις συχνά

Υπάρχουν ειδικά conditioners που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ώστε να κρατάς τις τρίχες σου πάντα ενυδατωμένες και γερές. Εναλλακτικά όμως, μπορείς να απλώνεις επάνω τους μια μικρή ποσότητα απόελαιόλαδο ή ακόμη καλύτερα από καστορέλαιο, χρησιμοποιώντας μια μπατονέτα.

Να βάζεις μαύρο eyeliner

Εδώ, χρησιμοποιώντας ένα μαύρο eyeliner δίνεις την ψευδαίσθηση ότι έχεις πιο παχιές βλεφαρίδες, χωρίς όμως να φαίνονται και ψεύτικες. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις μερικές διάσπαρτες μικρές κουκκίδες επάνω στην γραμμή των βλεφάρων σου και όχι μια χοντρή γραμμή.

Να ανανεώνεις την μάσκαρα σου κάθε 6 μήνες

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να συνεχίζεις να χρησιμοποιείς μια μάσκαρα που έχει λήξει και έχει ξεραθεί. Επίσης, όσο πιο πολύ καιρό την έχεις τόσο πιο πολλά μικρόβια θα έχει μαζέψει, τα οποία εσύ με την σειρά σου τα μεταφέρεις στα μάτια σου.

Επιπλέον, θα πρέπει να ξεκινάς να βάζεις από την ρίζα κάνοντας απαλές κινήσεις προς τα επάνω και να περάσεις μια δεύτερη στρώση αφού έχει στεγνώσει καλά η πρώτη.

 Μην χρησιμοποιείς αδιάβροχη μάσκαρα

Η αδιάβροχη μάσκαρα περιέχει κάποια συστατικά τα οποία την κάνουν να κολλάει στα βλέφαρα μας, για να μην φεύγει εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να καθαρίσουν καλά μετά.

Αν τώρα θέλεις τόσο πολύ να την χρησιμοποιήσεις, φρόντισε να καλύψεις πρώτα τις τρίχες με κάποιο conditioner ή λάδι, όπως αναφέραμε και προηγουμένως.

Ομάδα neadiatrofis.gr

Recommended For You