Τι Λέει η Αγία Γραφή για την Ομοφυλοφιλία;

imagesΟ ΓΑΜΟΣ ομοφυλοφίλων συνεχίζει να αποτελεί επίμαχο ζήτημα σε πολλές χώρες. Ωστόσο, το 2015 στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ανώτατο Δικαστήριο νομιμοποίησε τον γάμο ομοφυλοφίλων σε όλη τη χώρα. Έπειτα από αυτό, οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ γύρω από το θέμα εκτινάχθηκαν στα ύψη. Μια από τις δημοφιλέστερες ερωτήσεις ήταν: «Τι λέει η Αγία Γραφή για τον γάμο ομοφυλοφίλων;»

Η Γραφή δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στα νομικά δικαιώματα που αφορούν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ένα πιο ουσιώδες ερώτημα είναι: Τι λέει η Αγία Γραφή για την ομοφυλοφιλία;

Χωρίς να έχουν εξετάσει προσεκτικά τη Γραφή, πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι γνωρίζουν την απάντηση—αλλά οι απαντήσεις τους είναι αντιφατικές! Ορισμένοι λένε ότι η Γραφή τάσσεται ξεκάθαρα κατά των ομοφυλοφίλων. Άλλοι ισχυρίζονται ότι η εντολή της Γραφής «να αγαπάς τον πλησίον σου» αφήνει περιθώριο για οποιοδήποτε είδος σεξουαλικού προσανατολισμού.—Ρωμαίους 13:9.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ;

Ποια από τις παρακάτω δηλώσεις πιστεύετε ότι αληθεύει;

  1. Η Γραφή καταδικάζει τις ομοφυλοφιλικές πράξεις.

  2. Η Γραφή ανέχεται τις ομοφυλοφιλικές πράξεις.

  3. Η Γραφή προάγει την ομοφοβία (το μίσος ή την προκατάληψη απέναντι στους ομοφυλόφιλους).

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

  1. ΣΩΣΤΟ. Η Γραφή λέει: «Δεν θα κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού . . . άντρες που πλαγιάζουν με άντρες». (1 Κορινθίους 6:9, 10) Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες.—Ρωμαίους 1:26.

  2. ΛΑΘΟΣ. Η Γραφή διδάσκει ότι μόνο ένας άντρας και μία γυναίκα που είναι παντρεμένοι μεταξύ τους μπορούν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις.—Γένεση 1:27, 28· Παροιμίες 5:18, 19.

  3. ΛΑΘΟΣ. Παρότι η Γραφή καταδικάζει τις ομοφυλοφιλικές πράξεις,δεν προάγει την προκατάληψη, τα εγκλήματα μίσους ή οποιοδήποτε άλλο είδος κακομεταχείρισης των ομοφυλοφίλων.—Ρωμαίους 12:18. [1]

 Τι Πιστεύουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά πιστεύουν ότι ο ηθικός κώδικας της Γραφής θέτει το καλύτερο …. διαβάστε εδώ την συνέχεια

Recommended For You