Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις στην Γαύδο

Το απόμερο νησί της Γαύδου είναι σίγουρα από τα πιο αξιοπρόσεκτα σημεία της χώρας μας. Μαγεύει κάθε ταξιδιώτη του και του χαρίζει μοναδικές στιγμές.

Η απλότητα και η ηρεμία που μπορείς να ζήσεις σε αυτό, κάνει την επίσκεψή ονειρική.  Τα 10 πράγματα που πρέπει να κάνεις σίγουρα κατά την διάρκεια της παραμονής σου στην Γαύδο, ακολουθούν.

1. Τρυπητή – Νοτιότερο άκρο της Ευρώπης
Είναι σίγουρα η νούμερο ένα τοποθεσία του νησιού. Η Τρυπητή δεν είναι μόνο μια εκπληκτική παραλία με ένα εντυπωσιακό αξιοθέατο, αλλά ένα μέρος με ιδιαίτερη αύρα που σίγουρα πρέπει να δεις από κοντά. Μπορείς να μάθεις περισσότερες πληροφόρίες για την Τρυπητή στο ολοκληρωμένο μας άρθρο, εδώ.

2. Καστρί – Πρωτεύουσα
Το Καστρί είναι η πρωτεύουσα της Γαύδου. Μπορεί να είναι αρκετά μικρό χωριό, όμως όλοι οι οικισμοί της Γαύδου είναι παραπλήσιοι. Στο καστρί θα βρεις ένα καφέ, μια ταβέρνα και μερικά σπιτάκια. Πέρνα μια βόλτα και χαιρέτησε τους ντόπιους, θα χαρούν να σε καλωσορίσουν στο νησί.

DCIM100MEDIADJI_0071.JPG

3. Σαρακήνικο
Το Σαρακήνικο είναι από τις πιο «πολιτισμένες» παραλίες του νησιού. Διαθέτει ταβέρνες, μίνι μάρκετ και γενικώς πράγματα που δεν μπορείς εύκολα να βρεις στο υπόλοιπο νησί. Πέρνα μια βόλτα και από εκεί. Δεν έχει μόνο «πολιτισμό» αλλά και μια τέλεια παραλία για μπάνιο. Δεν γίνεται να μην βουτήξεις.

agios ioannis gaudos happy traveller

4. Άη Γιάννης
Ο Αη Γιάννης είναι από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες του νησιού. Εκεί το καλοκαίρι θα δεις την νεολαία -και όχι μόνο- να χαλαρώνει, να κάνει το μπάνιο της και να περνάει καλά. Φυσικά να είσαι προετοιμασμένος για ημιπαράνομες καταστάσεις και κορίτσια που δεν φορούν το πάνω μέρος του μαγιώ τους.

5. Ποταμός
Μια από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να διασχίσεις το μονοπάτι, όμως σίγουρα αξίζει. Εκεί υπάρχει και ένα είδος αναβλύζοντα άργυλου από το έδαφος και ο περισσότερος κόσμος κάνει φυσικό σπα.

DCIM101MEDIADJI_0262.JPG

6. Ηλιοβασίλεμα στον φάρο του νησιού
Ο φάρος είναι το μέρος όπου πρέπει να δεις το ηλιοβασίλεμα της Γαύδου. Είναι ειδυλλιακό και μοναδικό. Άλλωστε την ώρα του ηλιοβασιλέματος μαζεύεται τόσος κόσμος εκεί, που είναι σαν ένα μικρό πάρτυ.

vatsiana gaudos happy traveller

7. Βατσιανά – Νοτιότερο χωριό της Ευρώπης
Τα Βατσιανά σε έλκουν σίγουρα λόγω τοποθεσίας, αφού είναι το νοτιότερο χωριό της Ευρώπης. Εκτός αυτού όμως, τα Βατσιανά είναι ένας πολύ ενδιαφέρον οικισμός. Μπορεί να έχει πολύ λίγους κατοίκους πια, όμως η κυρία Ελευθερία (μόνιμος κάτοικος Βατσιανών) δεν παύει να ομορφαίνει τον τόπο με τα γέλια της. Πέρνα και μια βόλτα από την εκκλησία του χωριού, τον Άγιο Χαράλαμπο.

gaudos rakopagida tou strati

8. Για χταποδοσαλάτα, καλαμαράκια και σκαλτσουνάκια σε μια από τις ταβέρνες του νησιού
Βρες μια από τις λιγοστές αλλά παραδοσιακές ταβέρνες του νησιού και βολέψου. Δοκίμασε παραδοσιακά φαγητά και νοστιμιές που δεν θα βρεις αλλού. Γευστικά σκαλτσουνάκια, χταποδοσαλάτες και καλαμαράκια είναι τα κορυφαία. Ρώτησε τον εστιάτορα τι άλλο σου προτείνει να δοκιμάσεις. Μια πολύ καλή ταβέρνα, είναι η «Ρακοπαγίδα του Στρατή», στο Καστρί.

9. Για γαλακτομπούρεκο στης κυρίας Στέλλας στο Καστρί
Μια από τις καλύτερες γευστικές στάσεις είναι σίγουρα το γαλακτομπούρεκο της Κυρίας Στέλλας. Το καφέ της βρίσκεται στο Καστρί και μπορείς εύκολα να το βρεις. Εκτός από πολύ καλό γαλακρομπούρεκο στην κυρία Στέλλα, θα βρεις και πολύ καλή γαυγιώτικη φιλοξενία.

10. To Λαογραφικό Μουσείο της Γαύδου.
Περιεχέι χιλιάδες εκθέματα και λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες (Ιούνιο-Αύγουστο). Τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στο λαογραφικό μουσείο έχουν συλλεχθεί και εκτεθεί από τον Ιεράα της Γαάδου, τον Παπά Μανώλη Μπικογιαννάκη. Με μεγάλο κοπο κατάφερε να μαζέψει από τα παλιά σπίτια της Γαύδου αυτά τα αντικείμενα και σήμερα να εκτίθενται σε 3 δωμάτια. Το μουσείο βρίσκεται στα Σγουδιανά (Μετόχι) Γαύδου.

http://happytraveller.gr

Recommended For You