Τα Τελευταία Λόγια του Steve Jobs θα σας κάνουν να Αλλάξετε Πλήρως τον Τρόπο που Βλέπετε τη Ζωή

Πολλές φορές για να εκτιμήσουμε τη ζωή χρειάζεται να νιώσουμε ότι απειλείται. Ο Steve Jobs μέσα από αυτές τις φράσεις προσπαθεί να μας μεταδώσει το νόημα της ζωής έτσι όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος τις τελευταίες στιγμές τις ζωής του. Ο πλούτος και η αναγνώριση δεν έχουμε πλέον νόημα για αυτόν, αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η αγάπη.

«Έχω φτάσει στο απόγειο της επιτυχίας στον επιχειρηματικό κόσμο.»

«Στα μάτια των άλλων, η ζωή μου είναι η επιτομή της επιτυχίας.»

«Πέρα από τη δουλειά, δε βρίσκω ευχαρίστηση σε πολλά πράγματα. Ο πλούτος είναι το αποτέλεσμα της ζωής που έχω μάθει να ζω…»

«Αυτή τη στιγμή, που βρίσκομαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του πόνου και αναπολώ όλη τη ζωή μου, συνειδητοποιώ ότι όλη η αναγνώριση και ο πλούτος που με έκαναν τόσο περήφανο, έχουν χάσει το νόημά τους ,ενόψει του επικείμενου θανάτου.»

«Μέσα στο σκοτάδι, κοιτάζοντας τα πράσινα φώτα των μηχανημάτων υποστήριξης που με κρατούν στη ζωή και ακούγοντας τα βουητά τους, μπορώ να αισθανθώ την ανάσα του θεού του θανάτου να με πλησιάζει…»

«Έμαθα τώρα πια ότι όταν έχεις συγκεντρώσει επαρκή πλούτο για να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου, θα πρέπει να αρχίσεις να ακολουθείς άλλα πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον πλούτο … Θα πρέπει να είναι κάτι πιο σημαντικό: Ίσως οι σχέσεις, ίσως η τέχνη ή το όνειρο που είχες όταν ήσουν παιδί …»

«Το ασταμάτητο κυνήγι του πλούτου μετατρέπει έναν άνθρωπο σε ένα διεστραμμένο ον, ακριβώς σαν κι εμένα.»

«Ο Θεός μας έδωσε τις αισθήσεις για μπορούμε να αισθανθούμε την αγάπη στην καρδιά όλων μας, και όχι τις αυταπάτες που επιφέρει ο πλούτος.»

«Τον πλούτο που έχω κερδίσει στη ζωή μου, δεν μπορώ να τον πάρω μαζί μου. Το μόνο που μπορώ να πάρω μαζί μου είναι οι αναμνήσεις που διακατέχονται από αγάπη. Αυτός είναι ο αληθινός πλούτος που θα ακολουθεί, θα σας συνοδεύει, και θα σας δίνει τη δύναμη και το φως για να συνεχίσετε.»

«Η αγάπη μπορεί να ταξιδέψει χιλιάδες μίλια. Η ζωή δεν έχει κανένα όριο. Πηγαίνετε όπου θέλετε να πάτε. Φτάστε εκεί που θέλετε να φτάσετε. Όλα βρίσκονται στην καρδιά σας και στα χέρια σας.»

«Ποιο είναι το πιο ακριβό κρεβάτι στο κόσμο; – «Το κρεβάτι του πόνου» …»

«Μπορείτε να προσλάβετε κάποιον για να οδηγήσει το αυτοκίνητο για σας, να βγάλει χρήματα για σας, αλλά δεν μπορείτε να πληρώσετε κάποιον για να περάσει την ασθένεια σας για σας.»

«Τα υλικά πράγματα που χάνονται μπορεί να βρεθούν. Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δεν μπορεί να βρεθεί όταν χάνεται – «Η ζωή».»

«Όταν ένα άτομο μπαίνει στο χειρουργείο, συνειδητοποιεί ότι υπάρχει ένα βιβλίο που δεν έχει ακόμη τελειώσει την ανάγνωση του- «Βιβλίο της Υγιούς Ζωής».»

«Σε οποιοδήποτε στάδιο της ζωής σας και αν βρίσκεστε τώρα, θα έρθει μια μέρα που η αυλαία θα πέσει.»

«Δείξτε αγάπη στην οικογένειά σας, στον συντροφό σας και στους φίλους σας …»

«Να φέρεστε καλά στον εαυτό σας,. Να αγαπάτε τους άλλους.»

Recommended For You