Τα μυστικά της κουζίνας

ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΕΡΟΥΛΟ
Αν το γιαούρτι έχει νερουλιάσει από το υπερβολικό ανακάτεμα για την παραγωγή μίας ωμής σάλτσας ή ενός δροσερού ντρέσινγκ, δοκιμάστε να το ψύξετε για λίγη ώρα , ώστε να ανακτήσει την πυκνότητά του.
ΦΕΤΑ
Στο σπίτι μας μπορούμε να συντηρήσουμε τη φέτα σε γάλα και γιαούρτι (γαλοτύρι), για περισσότερο ασβέστιο και λιγότερο αλάτι .
ΟΣΠΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ
Τα βρασμένα όσπρια μπορούμε να τα καταψύξουμε για το πολύ τρεις μήνες. Τα καταψύχουμε βρασμένα και όχι μαγειρεμένα, γιατί τα υπόλοιπα υλικά μειώνουν το χρόνο συντήρησής τους στην κατάψυξη. Στην ψύξη διατηρούνται μαγειρεμένα για 2-3 μέρες , διαφορετικά ξινίζουν.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΟΣΠΡΙΩΝ
Οταν μαγειρεύουμε όσπρια δεν πρέπει να αναμειγνύουμε διαφορετικές παρτίδες οσπρίων στο ίδιο φαγητό , γιατί κάποια από αυτά θα βράσουν και κάποια άλλα ίσως όχι .
ΟΣΠΡΙΑ
Αν αλλάζουμε συνέχεια το νερό στα όσπρια , τότε πετάμε σίγουρα και ένα μέρος των θρεπτικών συστατικών τους που διαλύονται σε αυτό (σίδηρο , ασβέστιο , φώσφορο κ.ά). Αν πάλι τα ξαφρίζουμε, τότε έχουμε μια μικρή απώλεια των πρωτεϊνών .
ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΣΠΡΙΑ
Το αλάτι αν προστεθεί από την αρχή στα όσπρια τα ξεφλουδίζει και τα ανοίγει, ενώ η ντομάτα επειδή είναι λίγο όξινη τα σκληραίνει .

Recommended For You