Τα καλύτερα μουσεία της ευρωπαϊκής ηπείρου

Το TripAdvisor μόλις κυκλοφόρησε την λίστα με τα καλύτερα μουσεία της ευρωπαϊκής ηπείρου ως μέρος των βραβείων Traveller’s Choice που κάνει παραδίδει κάθε χρόνο. Η σελίδα υπολόγισε ποια μουσεία αξίζει να επισκεφτεί κανείς βάσει της ποσότητας και της ποιότητας των κριτικών που έχουν λάβει από ταξιδιώτες τον τελευταίο χρόνο.Τη λίστα δημοσίευσε το http://www.neolaia.gr/ και την αναδημοσιεύουμε.

Ξεκινάμε λοιπόν από πίσω προς τα εμπρός:

15. Αίθουσες Πολεμικού Συμβουλίου Τσόρτσιλ

Οι αίθουσες που ο Τσόρτσιλ συνεδρίαζε με το Υπουργικό του Συμβούλιο κατα την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να περπατήσουν εντός του καταφυγίου και να ενημερωθούν εκτενώς για τα γεγονότα που συνέβησαν στις αίθουσες αυτές, μέσα απο την έκθεση που υπάρχει στη συνέχεια.

BM53J2 The Map Room in the Churchill War Rooms museum, London, England, UK

BM53J2 The Map Room in the Churchill War Rooms museum, London, England, UK

14. Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου είναι γνωστό για τα φαντασμαγορικά ομοιώματα δεινοσαύρων που έχει, ωστόσο, ενδιαφέρον έκθεμα αποτελεί και το ίδιο το κτίριο του μουσείου. Η γκόθικ αρχιτεκτονική του τραβάει το μάτι απο μόνη της!




Natural-History-Museum-London

13. Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου

Η συγκεκριμένη πινακοθήκη έχει συνδέσει το όνομα της με αριστουργήματα των Monet, Titian, Canaletto, Vermeer, Turner και πολλών άλλων καλλιτεχνών. Όπως και το κτίριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, είναι ιδιαίτερα όμορφο εσωτερικά και εξωτερικά, γεγονός που συνοδεύει εξαιρετικά τα έργα τέχνης.

National-Gallery-London

12. Μουσείο Auschwitz-Birkenau στο Oscwiecim της Πολωνίας

Το συγκεκριμένο μουσείο φέρνει μπροστά μας υπολείμματα της εποχής των Ναζί και των στρατοπέδων συγκέντρωσης, όπως προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων που φυλακίστικαν εκεί.




tour_img-58118-70

11. Γκαλερί Uffizi στην Φλωρεντία

Το ρομαντικό σκηνικό της γκαλερί Uffizi είναι ιδανική συνοδεία για τα έργα τέχνης. Αν πας, μην παραλείψεις να δεις το έργο «Γέννηση της Αφροδίτης του Botticelli και το «Αφροδίτη του Urbino» του Titian.

The Uffizi museum in Florence, Italy, by night. Faces blurred by long exposure.

The Uffizi museum in Florence, Italy, by night. Faces blurred by long exposure.

10. Μουσείο Βαν Γκόγκ στο Άμστερνταμ

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να θαυμάσεις την δουλειά του Βαν Γκόγκ απο το ίδιο του το μουσείο στην Ολλανδία.




PORTADA_06_VanGoghMuseum_EntranceBuilding_HansvanHeeswijkArchitects_photo_RonaldTilleman

9. Rijksmuseum στο Άμστερνταμ

Το μουσείο με την ιδιαίτερη ονομασία έχει ως αντικείμενο την ολλανδική ιστορία και τέχνη. Στο μουσείο θα συναντήσεις και έργα του Vermeer και του Rembrandt.

Rijksmuseum_Amsterdam_ca_1895

8. Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει τίποτα για το συγκεκριμένο μουσείο. Είναι, ως γνωστόν, το σπίτι της Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι. Ωστόσο, περιέχει κι άλλα ανεπανάληπτα έργα τέχνης που αξίζει να ανακαλύψεις!




Louvre-Museum-Paris

Το συγκεκριμένο μουσείο στεγάζει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές διακοσμητικών τεχνών στον κόσμο. Τα εκθέματα ποικίλουν από την κεραμική τέχνη και την γλυπτική μέχρι τα πορτρέτα από μινιατούρες και τη φωτογραφία!

Victoria-and-Albert-Museum-London

6. Μουσείο Vasa στη Στοκχόλμη

Το Vasa βρίσκεται στο σημείο όπου, κατα την διάρκεια μιας μεγάλης μάχης τον 17ο αιώνα, ανατράπηκε ένα τεράστιο πολεμικό πλοίο. Το πιο ενδιαφέρον; Τελικά, ανακαινίστηκε και χρησιμοποιείται ξανά!




Vasa-Museum

5. Ακρόπολη των Αθηνών

Και φυσικά, στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ακρόπολη. Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά εδώ, παρά μόνον το εξής: Εάν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την Ακρόπολη, επιβάλλεται να περάσετε απο το Μουσείο της Ακρόπολης μετα για αναλυτικότερες πληροφορίες.

giati-pano-apo-thn-akropolh-den-petane-poulia

4. Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου

Πάντα γεμάτο κόσμο, το Βρετανικό μουσείο περιέχει πληθώρα εκθεμάτων απο διαφορετικές εποχές και πολιτισμούς, που αξίζει πραγματικά να δει κανείς.




Great white ... the Great Court in the British Museum is made from white Portland stone.

Great white … the Great Court in the British Museum is made from white Portland stone.

3. Μουσείο του Πράδο στη Μαδρίτη

Πρόκειται για την μόνη Ισπανική γκαλερί που έχει βρεθεί στην συγκεκριμένη λίστα. Η τεράστια κολεξιόν της περιλαμβάνει έργα τέχνης του Bosch και του Velazquez, του Rubens αλλά και του Rembrandt.

ma122

2. Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι

Στεγασμένο σε έναν πρώην σταθμό τρένου, το μουσείο αυτό, είναι ένα απο τα πιο όμορφα του Παρισιού.




bg-place

1. Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη

Το Ερμιτάζ αποτελεί μόνιμη κατοικία περισσότερων απο 1 εκατομμύριο έργων τέχνης καθώς και 770.000 αρχαιολογικών εκθεμάτων. Οι επισκέπτες κατα την διάρκεια της περιήγησης τους στο κτίριο θα συναντήσουν και έργα του Rembrandt, του Matisse και του Picasso.

state_hermitage_museum7

Recommended For You