Τέσσερα πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί

Ο τρόπος που κάποιος επιλέγει να περάσει την πρώτη ώρα της ημέρας του, μόλις ξυπνήσει, μπορεί να του χαράξει το δρόμο για το υπόλοιπο 24ωρό του. Σύμφωνα με ειδικούς, που επικαλείται η Daily Mail, οι πιο επιτυχημένοι στη δουλειά τους άνθρωποι κάνουν κάθε πρωί τέσσερα πράγματα που αποτελούν αφετηρία για μια παραγωγική ημέρα.

«Όταν θέλεις να είσαι παραγωγικός και ετοιμάζεσαι για μια επιτυχημένη ημέρα, είναι σημαντικό να είσαι γεμάτος ενέργεια και επικεντρωμένος σε αυτά που θέλεις να πετύχεις», λέει στη βρετανική εφημερίδα ο Lee Biggins, ιδρυτής του CV-Library. Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιτυχημένοι άνθρωποι ακολουθούν καθημερινά τους παρακάτω απαράβατους κανόνες.

1. Άσκηση πριν τη δουλειά. Μπορεί να είναι λίγο τρέξιμο ή γυμναστήριο αλλά είναι σημαντικό να ασκηθεί κανείς με κάποιο τρόπο πριν τη δουλειά. Καθαρίζει το μυαλό και δίνει ενέργεια για την ημέρα που ξεκινά και ό,τι αυτή φέρει. Ο Richard Branson ξεκινά τη μέρα του με ποδήλατο ενώ ο Jack Dorsey του Twitter δεν παραλείπει το τρέξιμο.

2. Υγιεινό πρωινό. Δεν μπορεί κανείς να περιμένει να είναι παραγωγικός αν δεν τροφοδοτεί σωστά τον οργανισμό του με «καύσιμα» οπότε το υγιεινό πρωινό είναι απαραίτητο. Μετά θα είναι πιο εύκολο να παραμείνει συγκεντρωμένος στη διάρκεια της ημέρας. Ο Richard Branson προτιμά πρωινό πλούσιο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες, όπως φρούτα και μούσλι ενώ ο Jack Dorsey βραστά αυγά.

3. Καθορισμός στόχων για την ημέρα που ξεκινά. Με το inbox καθαρό και ξέροντας πλέον τι έχει κάποιος να κάνει, είναι ώρα να θέσει τους στόχους του για τη μέρα. Όποια δουλειά κι αν είναι σε εκκρεμότητα, εφόσον έχει στόχους να εκπληρώσει θα είναι πιο προσηλωμένος και θα ξέρει στο τέλος της ημέρας τι ολοκληρώθηκε και τι όχι.

4. Λίστα προτεραιοτήτων. Μετά τον καθορισμό των στόχων είναι η στιγμή να καθοριστούν και τα βήματα, οι ενέργειες που θα οδηγήσουν στην επίτευξή τους.

http://medicalnews.gr

Recommended For You