Συνταγή για κέικ σοκολάτας μόνο με 2 υλικά!!

Είναι πραγματικά μια πολύ εύκολη συνταγή και μπορεί να μην το πιστεύετε αλλά χρειάζεται όντως μόνο δυο υλικά. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα και είναι τόσο νόστιμη που θα την φτιάχνετε κάθε μέρα!
Υλικά:
230-240 γραμμάρια νουτέλα ή μερέντα
4 μεγάλα αυγά
Εκτέλεση:
Βουτυρώστε ένα ταψί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους στους 170-180 βαθμούς κελσίου.
Χτυπήστε τα αυγά με το μιξεράκι για έξι λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά. Επειδή τα αυγά είναι το μυστικό της επιτυχίας για να γίνει το κέικ μας, μην προσπαθήσετε να απλοποιήσετε τα βήματα διαφορετικά η συνταγή θα μυρίζει αυγό. Το χτύπημα με το χέρι, δεν θα πετύχει. Χτυπήστε με το μίξερ μέζρι να τριπλασιαστεί το μέγεθος του αφρού.
Βάλτε τη Νουτέλα/μερέντα σε ένα μπολ και λιώστε για περίπου 20 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων για να μαλακώσει.
Βάλτε μέσα στην σοκολάτα το 1/3 του μίγματος του αυγού και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Μετά ξανακάντε το ίδιο με το 1/3 του αυγού και άλλη μια φορά με το τελευταίο αυγό που έχει μείνει. Ακολουθήστε ακριβώς τις οδηγίες διαφορετικά αν ρίξετε όλο το μείγμα αυγού κατευθείαν μέσα στη σοκολάτα, θα χαθεί πολύς αέρας.
Ρίξτε απαλά το μείγμα μέσα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 25 λεπτά. Δοκιμάστε αν έχει ψηθεί βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα. Αν βγει καθαρό, το κέικ σας είναι έτοιμο. Περιμένετε μέχρι να κρυώσει τελείως και απολαύστε!
Πηγή: mothersblog.gr

Recommended For You