Συνελήφθη ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Αιγάλεω, κατηγορούμενος για εκβιασμό αλλοδαπών καταστηματαρχών στο κέντρο της Αθήνας.
Ο επίορκος αστυνομικός και ένας ακόμα απόστρατος της ΕΛΑΣ διενεργούσαν ελέγχους σε καταστήματα μεταναστών, με πρόφαση την αναζήτηση λαθραίων τσιγάρων, εκβιάζοντας στη συνέχεια τους ιδιοκτήτες, απειλώντας με την επιβολή προστίμων.
Πριν από λίγα 24ωρα είχαν πάει σε κατάστημα υπηκόου Μπαγκλαντές, από τον οποίο ζήτησαν χρήματα. Όταν αυτός αρνήθηκε, φώναξαν Πακιστανό συνεργό τους, ο οποίος μετέφερε μία σακούλα με τρεις κούτες λαθραία τσιγάρα, και απείλησαν τον καταστηματάρχη ότι θα του «χρεώσουν» την κατοχή τους και θα του επιβάλουν πρόστιμο 10.000 ευρώ. Μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό έπεσε στα 1.000 ευρώ, από τα οποία εισέπραξαν επί τόπου 300.
Χθες ο Πακιστανός συνεργός πήγε στο κατάστημα για να εισπράξει το υπόλοιπο ποσό. Εκεί τον περίμενε ο γιος του ιδιοκτήτη μαζί με ομάδα ομοεθνών του, οι οποίοι τον εγκλώβισαν και ειδοποίησαν την Άμεση Δράση.
Στο σημείο αυτό ο επίορκος αστυνομικός αντελήφθη τι συνέβαινε, παρενέβη και ισχυρίστηκε ότι ο αλλοδαπός συνεργός του ήταν πληροφοριοδότης.
Ακολούθησε προσαγωγή όλων όσων ήταν παρόντες, και από την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ο ρόλος του καθενός στην υπόθεση.
www.kathimerini.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You