Σκάνδαλα και όργια στο Βατικανό οδήγησαν στην παραίτηση του Πάπα

Σεξουαλικά όργια, εκβιασμοί και διαπλοκή στους κόλπους του Βατικανού συνιστούν ένα πλέγμα που πιθανόν να οδήγησαν τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ’ στην παραίτηση, αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, υποστηρίζει ότι ο Ποντίφικας λύγισε υπό το βάρος των σκανδάλων και αναγκάστηκε να παραιτηθεί – κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο Βατικανό εδώ και 600 χρόνια.
Σύμφωνα με τη Repubblica στις 17 Δεκεμβρίου του 2012 παρέδωσαν στον Πάπα δύο κόκκινους δερματόδετους τόμους, σχεδόν 300 σελίδων, που περιείχαν «έναν ακριβή χάρτη της απάτης και των πρωταγωνιστών της» στο Βατικανό.
Τρεις καρδινάλιοι, περιλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Βατικανού, κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν τις κατηγορίες για οικονομικές ατασθαλίες, διαφθορά και ευνοιοκρατία που αναφέρονται στα απόρρητα έγγραφα του Βατικανού.
«Ηταν εκείνη την ημέρα, με αυτά τα έγγραφα στο γραφείο του, που ο Βενέδικτος ΙΣτ’ έλαβε την απόφαση που εξέταζε για τόσο καιρό» έγραψε χαρακτηριστικά η «Repubblica».
Το γραφείο Τύπου του Βατικανού να αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων
Σύμφωνα μάλιστα με τη Repubblica, o Βενέδικτος ΙΣτ’ έλαβε πληροφορίες ότι καρδινάλιοι «παραβιάζουν την έκτη και έβδομη εντολή», δηλαδή «ου μοιχεύσεις» και «ου κλέψεις». Και στην έκθεση του αποκαλύφθηκε  ένα μυστικό δίκτυο ομοφυλοφίλων, τα μέλη του οποίου διοργάνωναν σεξουαλικές συνευρέσεις στη Ρώμη αλλά και στο Βατικανό!
Η μυστική έκθεση αναφέρεται επίσης στις ύποπτες συναλλαγές που γίνονταν στο Ινστιτούτο Θρησκευτικών Έργων (IOR), την τράπεζα του Βατικανού, όπου την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε νέος πρόεδρος ύστερα από εννέα μήνες κατά τους οποίους η θέση ήταν κενή, έγραψε η La Repubblica χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Η Repubblica γράφει ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ σκοπεύει να παραδώσει ο ίδιος τα εμπιστευτικά έγγραφα στον διάδοχό του με την ελπίδα ότι θα είναι «αρκετά δυνατός, νέος και άγιος» ώστε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα κάθαρσης στους κόλπους του Βατικανού. 
http://www.tanea.gr

… αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας απλά πατώντας Like …

Recommended For You