Ρέθυμνο Κρήτη: Πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός

Το Ρέθυμνο είναι ο πανέμορφος λαβύρινθος της Κρήτης που σε μεταφέρει στην εποχή των Ενετών. Η παραλία αλλά και το ενετικό λιμάνι της πόλης είναι το ιδανικό μέρος για περπάτημα. Το φρούριο και ο παλιός φάρος είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης. Και φυσικά δεν θα αφήσουμε τίποτα από όλα αυτά ανεξερεύνητο.

Γενικές Πληροφορίες:

Ρέθυμνο! Η κρητική πόλη με την γραφική παλιά πόλη που αγαπάς να περπατάς έχει 34.300 κατοίκους. Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης μετά το Ηράκλειο και τα Χανιά. Το Ρέθυμνο είναι φοιτητούπολη αφού διαθέτει περισσότερους από 10.000 ενεργούς φοιτητές. Η σημερινή πόλη είναι χτισμένη στην ίδια θέση με την αρχαία Ρίθυμνα ή Ρήθυμνα ή Ριθυμνία. Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στον τουρισμό. Διάσημοι Έλληνες που κατάγονται από το Ρέθυμνο είναι ο Μανώλης Αναγνωστάκης (ποιητής) και ο Παύλος Βαρδινογιάννης (υπουργός και βουλευτής).

Που να πάω- Τι να δω:

Το Ρέθυμνο είναι μια ενετική ομορφιά. Μια βόλτα στην παλιά πόλη θα σε πείσει. Τα στενά, γραφικά σοκάκια αλλά και η υπέροχη αύρα του κέντρου θα σε μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Φυσικά μην παραλείψεις να φας σε ένα από τα υπέροχα εστιατόρια της περιοχής, να ψωνίσεις από τα μαγαζιά κάποιο κρητικό σουβενίρ και να περπατήσεις στην παραλία και το ενετικό λιμάνι. Εννοείται ότι δεν θα φύγεις από το Ρέθυμνο χωρίς να δεις από κοντά το φρούριο. Τέλος, κάνε και μια επίσκεψη στο παραδοσιακό εργαστήριο φύλλου κρούστας και κανταΐφιού του κυρίου Γιώργου για να δοκιμάσεις τις λιχουδιές τους.

Εκδρομή εκτός Ρεθύμνου:

Αν θέλεις να γνωρίσεις τα μέρη γύρω από το Ρέθυμνο φρόντισε να πας ένα road trip και να δεις από κοντά τη Λίμνη Κουρνά, το φαράγγι του Αγίου Αντωνίου, το όρος Κουρούπα αλλά και το Κουρταλιωτικο φαραγγι. Φυσικά άφησε για το τέλος τη γέφυρα του Πρεβελη, τη Μονή Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Πρέβελη και την παραλία της Πρέβελης με τους φοίνικες.

Τι να φάω – Τι να δοκιμάσω:

Θα σου προτείνουμε τα κλασσικά όπως καλιτσουνάκια, προβατίνα, ντάκο και στάκα. Δοκίμασε ξεροτήγανα και γαμοπίλαφο ακόμη και αν δεν πας σε κρητικό γάμο. Φυσικά μην φύγεις από το νησί χωρίς να πιεις μια ρακή. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τις κρητικές σπεσιαλιτέ δες εδώ.

Που να φάω:

Παραδοσιακό εργαστήριο φύλλου κρούστας και κανταΐφιού Γιώργου Χατζηπαράσχου. Το παραδοσιακό φύλλο θέλει αγάπη. Και μόλις μπήκαμε στο παραδοσιακό εργαστήριο φύλλου κρούστας και κανταΐφιού του κυρίου Γιώργου την νιώσαμε αμέσως. Αγάπη για αυτό που κάνει και αγάπη για το μαγαζί που έχει τόσα χρόνια στην καρδιά του Ρεθύμνου. Οι Ρεθυμνιώτες είναι πολύ τυχεροί που μπορούν να απολαμβάνουν τόσο νόστιμα παραδοσιακά εδέσματα, καθημερινά.

Που να μείνω:

Rimondi. Επέλεξε αυτό το πανέμορφο μπουτίκ ξενοδοχείο για τη διαμονή σου και κάνε τις ημέρες σου στο Ρέθυμνο μια αξέχαστη εμπειρία. Κλείσε δωμάτιο στο Rimondi.

http://happytraveller,gr

Recommended For You