Προσοχή στις παρακάτω κακές συνήθειες που μας γερνούν το δέρμα!

Αν δεν φοράμε αντηλιακό, αν καπνίζουμε, αν δεν κοιμόμαστε αρκετά μπορούμε να δείχνουμε μεγαλύτεροι. Αλλά αυτό που δεν γνωρίζετε είναι τα άλλα τα φαινομενικά ακίνδυνα, οι συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

1. Το πολύ πλύσιμο του προσώπου 
Φυσικά, είναι σημαντικό να διατηρείτε το δέρμα σας καθαρό, αλλά μην το παρακάνετε. Πλύνετε όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα. Τα αλκαλικά σαπούνια μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια και προκαλέσουν ερεθισμό. Ένα καθαριστικό χωρίς σαπούνι είναι μια πολύ πιο ήπια επιλογή.

2. Το να πίνετε με καλαμάκι
Σίγουρα, φαίνεται πιο ευγενικό να πίνετε τα ποτά σας με καλαμάκι. Αλλά η επανάληψη μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες στα χείλη σας και γύρω από το στόμα. Αν και δεν είναι αισθητό όταν είστε νέοι, οι γραμμές αυτές γίνονται εντονότερες με την ηλικία όταν το δέρμα αποδυναμώνει.

3. Απώλεια βάρους
Όλοι θέλουμε να χωρέσουμε σε ένα skinny jean, αλλά αν χάσετε πάρα πολύ βάρος (ή η επανειλημμένη αύξηση του σωματικού βάρους και η απώλεια) κάνει το δέρμα να χάνει την ελαστικότητα.

4. Κάντε οφθαλμολογικές εξετάσεις
Μια ετήσια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο είναι ένα ραντεβού που δεν πρέπει να αναβληθεί. Το συνοφρύωμα δημιουργεί γραμμές ανάμεσα στα φρύδια σας. Σιγουρευτείτε για το αν βλέπετε καλά και, αν χρειάζεστε γυαλιά, να τα φορέσετε!

5. Οδήγηση
Μην νομίζετε ότι μόνο και μόνο επειδή είστε σε ένα αυτοκίνητο είστε ασφαλείς από τις ακτίνες του ήλιου. Το UVA φως, που προκαλεί γήρανση του δέρματος, διεισδύει μέσα από το γυαλί, που σημαίνει ότι είστε εκτεθειμένοι ακόμα και στο αυτοκίνητο. Βάλτε αντηλιακό, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο αριστερό αντιβράχιο και το χέρι σας.

6. Φορώντας φακούς επαφής 
Εντάξει, το πρόβλημα δεν είναι οι φακοί επαφής, αλλά ο λάθος τρόπος που τους βάζουμε. Όταν φοράμε φακούς, συνήθως τραβάμε το λεπτό, ευαίσθητο δέρμα γύρω από τα μάτια, αυτό οδηγεί σε ρυτίδες και χαλάρωση.

Recommended For You