Πρέβεζα: Μάρτυρες του Ιεχωβά ζητούν άδεια να στήσουν «περίπτερο» στην παραλιακή

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Πρέβεζας τέθηκε και ένα θέμα το οποίο αποτελεί “πρωτοτυπία” για τα δεδομένα της Πρέβεζας αν όχι για όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, στη συνεδρίαση συζητήθηκε το αίτημα από μάρτυρες του Ιεχωβά να στήσουν πάγκο – περίπτερο στην παραλιακή στην Πρέβεζα και συγκεκριμένα κοντά στην πλατεία Ανδρούτσου.
Μάλιστα αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν λίγες οι θετικές ψήφοι οι οποίες μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πλειοψήφησαν στη συνεδρίαση και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν και κατά πόσο θα δοθεί άδεια για κάτι τέτοιο.
Πάντως η υπόθεση προχωρά μέχρι στιγμής και αναμένονται οι αποφάσεις και από άλλες υπηρεσίες οι οποίες έχουν δικαιοδοσία στην παραλιακή.
Σε επικοινωνία που είχε το Pamepreveza.gr με τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο ο Σεβασμιότατος εξέφρασε σφόδρα την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Στην αποκλειστική δήλωση του στο Pamepreveza.gr ο Μητροπολίτης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οφείλει να προστατεύσει το ποίμνιό του από οποιαδήποτε παράνομη δράση ή πρακτική οιασδήποτε αίρεσης ή σέχτας.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομου στο pamepreveza.gr για την τοποθέτηση πάγκου από τους μάρτυρες του Ιεχωβά στην παραλιακή της Πρέβεζας:
“Ως Επίσκοπος της τοπικής Εκκλησίας οφείλω να προστατεύσω το ποίμνιό μου από οποιαδήποτε παράνομη δράση ή πρακτική οιασδήποτε αίρεσης ή σέχτας. Είναι καθήκον μου.
Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα και απολύτως σεβαστό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας που αφορά σε οποιαδήποτε γνωστή θρησκεία και τελείως διαφορετικό πράγμα ο παράνομος προσηλυτισμός, οι πρακτικές του οποίου έχουν οδηγήσει στην απόλυτη χειραγώγηση και στη στυγνή εκμετάλλευση αρκετών συνανθρώπων μας”.

Recommended For You