Πού τρώμε καλό ψάρι στη Θεσσαλονίκη

Έξι εστιατόρια στην πόλη για υψηλή ψαροφαγία

Οι λάτρεις του ψαριού που επισκέπτε τη Θεσσαλονίκη, θα βρείτε επάξιους εκπροσώπους του για να απολαύσετε το αγαπημένο σας πιάτο σε διάφορες εκδοχές. Τα εστιατόρια που ακολουθούν ξεχωρίζουν στο χώρο για την υψηλή ποιότητα και τις εκλεκτές γεύσεις που σερβίρουν στους θαμώνες τους, γι αυτό όποιο και να επιλέξετε να είστε σίγουροι ότι θα σας ικανοποιήσει και με το παραπάνω.

Μαύρη Θάλασσα

Ένα από τα καλύτερα μέρη –αν όχι το καλύτερο– για ψαροφαγία στη Θεσσαλονίκη. Η Μαύρη Θάλασσα με 5 βραβεία Gourmet στο ενεργητικό της, σας καλεί σε ένα ταξίδι στις γεύσεις της ελληνικής θάλασσας και πιο συγκεκριμένα του Βορείου Αιγαίου. Στο “τιμόνι” της κουζίνας της βρίσκονται ο Αλέξανδρος Τοκίδης (ιδιοκτήτης) και η σύζυγός του Σόνια Μαργαρίτη, αμφότεροι υπέρμαχοι της απλότητας και της ύψιστης ποιότητας πρώτης ύλης. Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο στο 1926 συναντάμε μια οικογενειακή ταβέρνα που έκανε το κοινό της να “παραμιλάει” στην Τούμπα. Σήμερα, η Μαύρη Θάλασσα λειτουργεί πλέον στην Καλαμαριά, ωστόσο διατηρεί τον ίδιο σεβασμό στον πελάτη και έχει κατορθώσει να συμπεριλαμβάνεται στα κορυφαία εστιατόρια της πόλης. Ο κατάλογος τιμά και στηρίζει τα προϊόντα της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Το ψάρι και τα θαλασσινά προέρχονται από ψαράδες και καΐκια της ευρύτερης περιοχής, ενώ ακόμη και τα αποστάγματα έχουν έναν καθαρά ελληνικό χαρακτήρα. Όλα τα πιάτα του καταλόγου είναι ένα κι ένα και πραγματικά δεν θα μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποιο. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα αισθανθείτε, όταν έρθετε αντιμέτωποι με τους γευστικούς θησαυρούς της. Πέρα από τα φημισμένα αχνιστά της, σίγουρα από το τραπέζι σας δεν πρέπει να λείπει ο διάσημος και περιζήτητος λευκός ταραμάς. Το νόημα εδώ επικεντρώνεται σε ένα στοιχείο: την απλότητα. Δεν θα δοκιμάσετε τίποτα φλύαρο και κάθε πιάτο θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σας. Κι αυτό αποτελεί μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

Πληροφορίες

Χιλής & Πλαστήρα 3, Καλαμαριά, τηλ. 2310 932542, fb page: Μαύρη Θάλασσα




7 Θάλασσες

Από τα εστιατόρια που πραγματικά αξίζει να επισκεφτείτε έστω και μία φορά. Σε ένα προσεγμένο περιβάλλον εκλεπτυσμένης αισθητικής, στον πεζόδρομο της Καλαποθάκη, πρωταγωνίστρια του καταλόγου δεν είναι άλλη από την υψηλή γαστρονομία, η οποία σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι γεύσεων με βασικά συστατικά τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά. Με οδηγό τη μεσογειακή κουζίνα σερβίρει ντελικάτα ορεκτικά, εμπνευσμένα κυρίως πιάτα και μια ενημερωμένη λίστα κρασιών, η οποία συνοδεύει ιδανικά το γεύμα ή το δείπνο σας.

Πληροφορίες

Καλαποθάκη 8-10, τηλ. 2310 233173, www.7thalasses.eu




Γλυκάνισος

Για καλό ψάρι και νόστιμα θαλασσινά θα έρθετε στο εστιατόριο-ουζερί Γλυκάνισος στην Πυλαία. Ο χώρος του ανακαινίστηκε το 2011 και πλέον σας υποδέχεται ανανεωμένο με πιάτα που θα σας βάλουν σε πειρασμό. Φημίζεται για τα ολόφρεσκα όστρακα, τις χειροποίηες αλοιφές –λευκός ταραμάς στις must επιλογές–, το καρπάτσιο λαβράκι, το κριθαρώτο με καραβιδοουρές και τα ψημένα με μαεστρία ψάρια του. Στα συν και η ενημερωμένη λίστα κρασιών.

Πληροφορίες

Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, τηλ. 2310 302882, http://glikanisos.gr, fb page: Γλυκάνισος




Μαϊάμι

Από τις πιο ιστορικές ψαροταβέρνες της Θεσσαλονίκης, το Μαϊάμι στη Νέα Κρήνη, προσφέρει σε όλους τους λάτρεις της ψαροφαγίας αληθινά αξέχαστες στιγμές δίπλα στη θάλασσα. Η τρίτη γενιά ιδιοκτητών που βρίσκεται πλέον στο τιμόνι, συνεχίζει με σεβασμό και μεράκι την παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς Δημήτρης Μαμάης, διατηρώντας μέχρι σήμερα τον πήχη ψηλά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως το Μαϊάμι επιλέγεται από πολλούς πολιτικούς και καλλιτέχνες της χώρας για φαγητό κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Νύμφη του Θερμαϊκού. Προτιμήστε το για φρέσκο ψάρι ημέρας και πιάτα με βάση τα θαλασσινά.

Πληροφορίες

Θέτιδος 18, Νέα Κρήνη, τηλ. 2310 447996, fb page: MAIAMI




Marea sea spirit

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στο γαστριμαργικό χάρτη της πόλης το Marea sea spirit, λίγα βήματα από τη Διαγώνιο, υπόσχεται να σας συστήσει σε εξαιρετικές γεύσεις με βάση το φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά. Ο πήχης ανεβαίνει αρκετά καθώς η έμφαση δίνεται μόνο στην ποιότητα της πρώτης ύλης και τις μοντέρνες γεύσεις που χαρακτηρίζουν την μικρή κάρτα του. Ο χώρος με classy αισθητική θα αποτελέσει σίγουρα meeting point για ψαροφαγία αξιώσεων. Διαθέτει ενημερωμένη wine list για να συνοδεύσετε τις επιολογές σας.

Πληροφορίες

Λώρη Μαργαρίτη 13, τηλ. 2310 257696, fb page: Marea sea spirit




Λόλα

Με περισσότερα από 20 έτη λειτουργίας, το ουζερί Λόλα, έχει κατορθώσει να φέρνει όλους όσους εκτιμούν το καλό φαγητό, απέναντι από την Καμάρα. Θα το αγαπήσετε για το ποιοτικό του φαγητό, τις φιλικές τιμές και την ζεστή ατμόσφαιρα παρέας. Φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, παραδοσιακoοί μεζέδες αλλά και πιο δημιουργικά πιάτα, μαγειρεύονται στην κουζίνα από τη Λόλα και σερβίρονται από τον Αντώνη συνθέτοντας μια γευστική εμπειρία που καταλήγει εθιστική.

Πληροφορίες

Αγαπηνού 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 276201

Recommended For You