Πατημασιές από τους μεγαλύτερους δεινόσαυρους της ιστορίας βρέθηκαν στο βρετανικό νησί Skye

Εντυπωσιακή ανακάλυψη για τους ερευνητές. Βρήκαν ίχνη δεινοσαύρων που έζησαν πριν από 170 εκατομμύρια χρόνια.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν σχεδόν 50 πατημασιές από τους μεγαλύτερους δεινόσαυρους στον κόσμο στο νησί Skye. Οι πατημασιές έγιναν σε μια λασπώδη λιμνοθάλασσα πριν από 170 εκατομμύρια χρόνια αλλά μόλις πρόσφατα εντοπίστηκαν στα βράχια του νησιού Skye.

Θεωρούνται τα παλιότερα απολιθωμένα ίχνη δεινοσαύρων που βρέθηκαν ποτέ στη Σκωτία. Είναι από μια εποχή που ονομάζεται Middle Jurassic για την οποία πολύ λίγα πράγματα είναι γνωστά.

Τα αποτυπώματα υποδεικνύουν ότι οι δεινόσαυροι, που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από 230 εκατομμύρια χρόνια, ήταν πολύ πολιτισμένοι και ζούσαν ειρηνικά.

Αυτή είναι η δεύτερη ανακάλυψη αποτυπωμάτων δεινοσαύρων στο νησί Skye. Είναι δύσκολο να μελετηθούν λόγω των καιρικών και των παλιρροϊκών συνθηκών.

Ο Dr Steve Brusatte από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου τόνισε ότι όσο περισσότερο ερευνούν το νησί Skye τόσα περισσότερα αποτυπώματα δεινοσαύρων βρίσκουν.

«Ο νέος αυτός χώρος καταγράφει δύο διαφορετικούς τύπους δεινοσαύρων. Τα ξαδέρφια των Βροντόσαυρων και τα ξαδέρφια του T. rex».

Οι δεινόσαυροι ζούσαν σε ένα μεγαλύτερο νησί που περιελάμβανε το Skye. Εκείνη την εποχή τα πουλιά πέταγαν για πρώτη φορά και ο T. rex είχε μόλις εμφανιστεί και οι δεινόσαυροι άρχιζαν να γίνονται κολοσσιαίοι σε μέγεθος.

Recommended For You