Ο Zuckerberg ομολόγησε πως το Facebook μας παρακολουθεί

Στο φως του σκανδάλου με την Cambridge Analytica, ο Mark Zuckerberg δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ομολογήσει αυτό που ξέρουν ή υποπτεύονται τουλάχιστον όλοι.

Κι έτσι μάθαμε πως το Facebook ελέγχει όλα τα ιδιωτικά μηνύματα που στέλνουμε στο Messenger, σκανάροντάς τα αυτόματα για συνδέσμους και εικόνες, ώστε να μην παραβιάζονται λέει οι όροι χρήσης του Facebook.

Ο Zuckerberg επιβεβαίωσε το γεγονός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του με τον εκδότη του Vox, Ezra Klein. Είπε δηλαδή ότι του τηλεφώνησε το επιτελείο του για να τον ενημερώσει ότι ο αλγόριθμος του Facebook έπιασε κάποια μηνύματα στο Messenger με φωτογραφίες και υλικό από την εθνοκάθαρση στη Μιανμάρ, όταν και χτύπησε κόκκινο.

AP_18091215824375

«Σε αυτή την περίπτωση, τα συστήματά μας ανίχνευσαν τι ακριβώς συνέβαινε», είπε ο Zuckerberg, «σταματήσαμε αυτά τα μηνύματα και δεν κυκλοφόρησαν». Ο εκπρόσωπος του Messenger δήλωσε πάντως στο Bloomberg ότι δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα των μηνυμάτων για διαφημιστικούς σκοπούς, αλλά κατευθύνει αντιθέτως το λογισμικό για να μπλοκάρει το προσβλητικό περιεχόμενο.

Από τον σάλο πάντως και την κατακραυγή, τόσο η Erin Egan (αντιπρόεδρος του σχετικού τμήματος ασφάλειας δεδομένων του Facebook) όσο και η Ashlie Beringer (αντιπρόεδρος του γενικού συμβουλίου) ανακοίνωσαν πως το δίκτυο θα πάρει «επιπρόσθετα μέτρα» για να ενημερώνει επαρκώς τους χρήστες του για το πώς χρησιμοποιείται το περιεχόμενό τους.

AP_17333693228629

Και θα το κάνει μάλιστα σε γλώσσα «λεπτομερή, αλλά και εύκολη στην κατανόηση»

Recommended For You