Ο Στίβεν Χόκινγκ γίνεται σήμερα 76, παρά τις προβλέψεις των γιατρών

Ούτε η ηλικία του, ούτε η ασθένεια κατάφεραν ποτέ να σταματήσουν τον Στίβεν Χόκινγκ. Ο σπουδαίος επιστήμονας γίνεται σήμερα 75 χρονών, έχοντας αψηφήσει όλες τις ιατρικές προβλέψεις που έλεγαν ότι θα ζήσει μέχρι τα 35 του λόγω της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης με την οποία διαγνώστηκε στα 21 του.

Ο φυσικός, συγγραφέας και Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Θεωρητικής Κοσμολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, που κατά σύμπτωση έχει ίδια μέρα γενέθλια με τον Έλβις Πρίσλεϊ και τον Ντέιβιντ Μπάουι, σήμερα δέχεται ευχές από όλον τον κόσμο.

Πριν από λίγες μέρα εθεάθη σε κινηματογράφο κοντά στο σπίτι του στο Κέιμπριτζ, όπου είχε πάει να παρακολουθήσει τη νέα ταινία Star Wars.

O καθηγητής Χόκινγκ είναι ο πιο διάσημος επιστήμονας μετά τον Άλμπερτ Αινστάιν και κατάφερε να συνεχίζει να εξηγεί τα μυστήρια του σύμπαντος παρά το γεγονός ότι είναι ολικά παράλυτος και μιλάει μέσω της φωνής ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

 Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι «δεν είναι θρησκευόμενος κατά τη συνήθη έννοια» και πιστεύει ότι «το σύμπαν διέπεται από τους νόμους της επιστήμης. Οι νόμοι μπορεί να αποφασίστηκαν από τον Θεό, αλλά ο Θεός δεν παρεμβαίνει για να τους καταργήσει».

Όπως έγινε γνωστό τον προηγούμενο μήνα, η NASA σε συνεργασία με τον Στίβεν Χόκινγκ, σχεδιάζουν την κατασκευή του διαστημοπλοίου Starchip, το οποίο, έχοντας δυνατότητα να ταξιδεύει με το 1/5 της ταχύτητας του φωτός, θα μπορεί να ταξιδέψει στο Άλφα του Κενταύρου σε μόλις 20 χρόνια, κάνοντας πραγματικότητα ένα σενάριο που μοιάζει με επιστημονική φαντασία.

https://left.gr

 

Recommended For You