Οι Zhong Zhong και Hua Hua είναι οι πρώτες κλωνοποιημένες μαϊμούδες!

Οι πρώτοι κλώνοι-μαϊμούδες μακάκοι είναι γεγονός. Οι Zhong Zhong και Hua Hua είναι τα πρώτα πρωτεύοντα θηλαστικά που κλωνοποιούνται, σε μία εξέλιξη που, προφανώς, μας φέρνει πιο κοντά στην κλωνοποίηση ανθρώπων.

Zhong Zhong and Hua Hua

Πρόκειται για ένα επίτευγμα επιστημόνων από το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών στη Σαγκάη, με την ίδια μέθοδο (μεταφοράς DNA) που είχε κλωνοποιηθεί πριν 20 χρόνια η Dolly, ένα πρόβατο στο Εδιμβούργο της Σκοτίας. Χρειάστηκαν 79 αποτυχημένες προσπάθειες πριν πετύχει η διαδικασία, με τους ερευνητές να σημειώνουν ότι ακολούθησαν με αυστηρότητα όλους τους κανονισμούς αλλά και τις ηθικές προδιαγραφές.

Οι μακάκοι είναι γένος μαϊμούδων του Παλαιού Κόσμου, της υποοικογένειας των Κερκοπιθηκιδών. Εκτός από τον άνθρωπο, οι μακάκοι είναι το γένος πρωτευόντων με τη μεγαλύτερη εξάπλωση, καθώς ζουν από τη βόρεια Αφρική έως και την Ιαπωνία.

Η κλωνοποίηση είναι μία διαδικασία που, βέβαια, εγείρει πλήθος ζητημάτων (κυρίως ηθικών), παρ’ όλα αυτά έχει υποστηρικτές, με τους ερευνητές να σημειώνουν ότι μπορεί να προσφέρει σε τομείς όπως οι έρευνες για σημαντικές ασθένειες.

Recommended For You