Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά Βραβεύονται από Μεταφραστικούς Συλλόγους Νοηματικής Γλώσσας στην Κολομβία

ΜΠΟΓΚΟΤΑ, Κολομβία—Ο Εθνικός Σύλλογος Μεταφραστών/Διερμηνέων Νοηματικής και Διερμηνέων Απτικής Νοηματικής της Κολομβίας (ANISCOL) μαζί με δύο περιφερειακούς συλλόγους έδωσαν στους Μάρτυρες του Ιεχωβά βραβείο για τις εκδόσεις τους στη νοηματική, σε ένα εθνικό συνέδριο που έγινε στις 7-9 Οκτωβρίου 2016. Αυτό ήταν το πρώτο εθνικό συνέδριο που οργανώθηκε στην Κολομβία για διερμηνείς νοηματικής καθώς και για διερμηνείς απτικής νοηματικής, οι οποίοι προσφέρουν πρακτική βοήθεια σε όσους είναι συγχρόνως κουφοί και τυφλοί.

Βραβείο σε αναγνώριση της προσπάθειας που κάνουν οι Μάρτυρες για να παρέχουν Βιβλικές εκδόσεις στην κοινότητα των κουφών της Κολομβίας.

Οι Μάρτυρες προσκλήθηκαν στο συνέδριο για να βραβευτούν σε αναγνώριση «του εξαιρετικού τους έργου όσον αφορά την παραγωγή θρησκευτικών εκδόσεων και της θετικής επίδρασης που ασκούν στη ζωή της κοινότητας των κουφών στην Κολομβία». Ο Ρικάρντο Βαλέντσια Λόπεζ, ένας από τους διοργανωτές της εκδήλωσης και πρόεδρος του Συλλόγου Διερμηνέων και Μεταφραστών Νοηματικής καθώς και Διερμηνέων Απτικής Νοηματικής της Κολομβίας στην περιοχή Έχε Καφετέρο (ASINTEC), εξηγεί περαιτέρω ότι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά προσκλήθηκαν επειδή έχουν «συμβάλει στην ανάπτυξη του επαγγέλματος παράγοντας καλά προετοιμασμένη ύλη, η οποία αποτελεί παράδειγμα για όποιον θέλει να συμβουλευτεί και να παρατηρήσει μεταφραστικά πρότυπα».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι Μάρτυρες έκαναν μια παρουσίαση περιγράφοντας τις εμπειρίες τους ως ομάδα μεταφραστών και διερμηνέων. Οι εμπειρίες τους είχαν τόση απήχηση ώστε η επιτροπή διοργάνωσης έδωσε στους Μάρτυρες ένα επιπλέον βραβείο, σε αναγνώριση των εξαιρετικών σχολίων που ακολούθησαν χάρη στην παρουσίασή τους.

Ο Κρίστιαν Νταβίντ Βαλέντσια, ένας γραφίστας και σχεδιαστής οπτικοακουστικών μέσων από την Περέιρα ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ανέφερε ότι έμεινε «έκπληκτος που μια θρησκευτική κοινότητα είχε ένα τόσο καλά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα», ιδιαίτερα εφόσον οι Μάρτυρες δεν πληρώνονται για το έργο τους.

Η παρουσίαση των Μαρτύρων είχε ιδιαίτερη απήχηση με αποτέλεσμα να δώσει η επιτροπή διοργάνωσης στους Μάρτυρες ένα επιπλέον βραβείο

Ο Γουίλσον Τόρες, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Κολομβία, δηλώνει: «Παρέχουμε ύλη σε τοπικές κοινότητες κουφών από το 2000. Στον ιστότοπό μας και μόνο, υπάρχουν τώρα πάνω από 400 βίντεο για ενηλίκους, εφήβους και παιδιά που χρησιμοποιούν τη νοηματική γλώσσα της Κολομβίας. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε παρόμοια Βιβλική ύλη δωρεάν, όπως κάνουμε με όλα τα έντυπά μας».

Οι μεταφραστικές ομάδες των Μαρτύρων του Ιεχωβά σε όλο τον κόσμο παράγουν και διανέμουν πολυάριθμα βίντεο σε 88 νοηματικές γλώσσες. Επίσης, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά έχουν δημιουργήσει την εφαρμογή JW Library Sign Language, μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν εύκολα να κατεβάζουν, να οργανώνουν και να αναπαράγουν βίντεο στη νοηματική γλώσσα από τον επίσημο ιστότοπό τους, το jw.org.

Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
Διεθνές Γραφείο Ενημέρωσης: David A. Semonian
Κολομβία: Wilson Torres, +57-1-8911530 +1-845-524-3000

πηγή

Recommended For You