Οι δέκα πιο επικίνδυνοι δρόμοι του κόσμου

Επικίνδυνοι δρόμοι που κόβουν την ανάσα λόγω υψόμετρου, των επικίνδυνων στροφών και των γκρεμών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

10. Ο δρόμος Nurburgring, Γερμανία

epikindynoi-dromoi (10)

Πρόκειται για έναν δρόμο που παλαιότερα διεξάγονταν αγώνες ταχύτητας, όταν όμως η πίστα κρίθηκε ακατάλληλη, δόθηκε στην κυκλοφορία. Έτσι, από τότε, ο δρόμος είναι στη διάθεση των πολιτών και χρησιμοποιείται για τη καθημερινή κυκλοφορία, ωστόσο λόγω της ακαταλληλότητας του σημειώνονται πολλά ατυχήματα. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 12 άνθρωποι αφήνουν τη τελευταία τους πνοή στο συγκεκριμένο σημείο.

9. Kabul- Jalalabad, Αφγανιστάν

epikindynoi-dromoi (9)

Δεκάδες ατυχήματα σημειώνονται κάθε χρόνο στο συγκεκριμένο δρόμο των 64 χιλιομέτρων. Η επικινδυνότητα του δρόμου οφείλεται στους βράχους και τους απότομους γκρεμούς, που φτάνουν τα 609 μέτρα και τις επικίνδυνες στροφές.

8. Skippers, Νέα Ζηλανδία

epikindynoi-dromoi (8)

Ο δρόμος έκλεισε προσωρινά το 2012 όταν μεγάλα κομμάτια του κατέρρευσαν εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους από τον ποταμό που -περνά δίπλα από την άσφαλτο. Μάλιστα για να διασχίσει κάποιος ένα συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου απαιτείται ειδική άδεια.

7. Α537, Αγγλία

epikindynoi-dromoi (7)

Έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επικίνδυνος δρόμος της χώρας. Είναι μεγάλη πρόκληση ακόμη και για τους πιο0 έμπειρους οδηγούς να τον διασχίσουν, οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα. Τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα και δυστυχήματα είχαν αυξηθεί μέχρι το 2000 κατά 127%.

6. Sichuan, Θιβέτ- Κίνα

epikindynoi-dromoi (6)

Ο δρόμος θεωρείται επικίνδυνος αφενός λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου, αλλά και χάρη στη μορφολογία του εδάφους. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μπορεί κάποιος να συναντήσει από χιονοθύελλες, που είναι συνηθισμένες, επικίνδυνους γκρεμούς, που μια λάθος κίνηση μπορεί αν αποβεί μοιραία. Σε ορισμένα τμήματά του υπάρχουν μόνιμα στρατιώτες που φροντίζουν για την ομαλή λειτουργία του.

5. Αυτοκινητόδρομος Kolyma, Ρωσία

epikindynoi-dromoi (5)

Ο δρόμος φτιάχτηκε από τους 2 εκατομμύρια αιχμαλώτους στα Γκουλάγκ, που έχασαν τη ζωή του λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών. Η ολισθηρότητα του δρόμου είναι τόσο μεγάλη, που είναι σχεδόν απαγορευμένο να οδηγεί κάποιος μόνος του.

4. Luxor- Hurghada, Αίγυπτος

epikindynoi-dromoi (4)

Επειδή στο συγκεκριμένο δρόμο πραγματοποιούνται ένοπλες επιθέσεις, οι οδηγοί οδηγούν ακόμη και τη νύχτα με σβηστά τα φώτα, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί. Έτσι, τα δυστυχήματα που σημειώνονται είναι συχνά, όπως και οι δολοφονίες από τους ενόπλους που πυροβολούν αδιακρίτως.

3. Cotopaxi, Εκουαδόρ

epikindynoi-dromoi (3)

Είναι ένας δρόμος περίπου 40 χιλιομέτρων και οδηγεί στο υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της χώρας. Όταν βρέχει, ο δρόμος μετατρέπεται σε παγίδα θανάτου για τους οδηγούς, λόγω της ολισθηρότητας και της αστάθειας του εδάφους.

2. Αυτοκινητόδρομος Pan-American, Κόστα Ρίκα

epikindynoi-dromoi (2)

O δρόμος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνος του κόσμου και λόγω του υψηλού υψομέτρου και της έλλειψης οξυγόνου, που επηρεάζει την κρίση κατά τη οδήγηση και οδηγεί σε ατυχήματα. Έτσι, η ο δρόμος ονομάζεται η κοιλάδα του θανάτου λόγω των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων.

1. Yunas, Βολιβία

epikindynoi-dromoi (1)

Έχει χαρακτηριστεί δικαίως ο δρόμος του θανάτου, καθώς περισσότεροι από 250 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο. Ο 61 χιλιομέτρων δρόμος βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω σε έναν γκρεμό 914 μέτρων, με αποτέλεσμα μια λάθος στροφή να οδηγεί στο θάνατο.

Πηγή: mixanitouxronou.gr

Recommended For You