Οι άνθρωποι θα παντρεύονται ρομπότ μέχρι το 2050

Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, ακόμη και η επικοινωνία με τις βοηθούς τεχνητής νοημοσύνης στα κινητά μας είναι προβληματική, αφού αρκετές φορές δεν καταλαβαίνουν την προφορά μας ή τι ζητάμε.

Ωστόσο, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σήμερα, ο ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη Dr. David Levy, πιστεύει ότι οι άνθρωποι θα παντρεύονται ρομπότ μέχρι το 2050.

Μιλώντας σε ένα event στο Λονδίνο, ο Levy ανέφερε τα εξής, «Είμαστε αναγκασμένοι να εξετάσουμε πως θα είναι οι σχέσεις ρομπότ ανθρώπων σε 1-2 γενιές από σήμερα. Καθώς η αγάπη και οι σχέσεις με ρομπότ θα είναι πιο συχνές, θα πρέπει να έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο με την πραγματικότητα του γάμου με ρομπότ».

Στην συνέχει πρόσθεσε, «Όταν τα ρομπότ μοιάζουν αρκετά με τους ανθρώπους, είναι αρκετά κοινωνικά, σε σημείο που συμπεριφέρονται σαν ένας σύντροφος, γιατί να μην επεκτείνουμε την συντροφικότητα με τον γάμο, αν κανένα μέρος δεν είναι κατά της ιδέας». Όπως έχουν τα πράγματα σήμερα, υπάρχουν εταιρείες που ήδη αναπτύσσουν ρομπότ ως σεξουαλικούς συντρόφους, οπότε ίσως η ιδέα του να μην απέχει όσο μακριά θα πιστεύαμε.

Εκτός των διαπροσωπικών σχέσεων, τα ρομπότ έχουν ήδη αρχίσει και αναλαμβάνουν δουλειές τις οποίες έκαναν άνθρωποι, όπως σε εργοστάσια, αλλά και το σινεμά, το οποίο δεν έχει ξεφύγει με τα ρομπότ να παίρνουν πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αντίστοιχα η NASA σκέφτεται να χρησιμοποιήσει ανθρωποειδή ρομπότ για να επισκεφτεί τον Άρη. Τι πιστεύετε; Θα ζήσουμε μέσα στα επόμενα χρόνια τόσο μεγάλες αλλαγές λόγο της εξέλιξης των ρομπότ;

Recommended For You