Νέο νησί έσπειρε ο Εγκέλαδος στο Πακιστάν μετά την δόνηση των 7,8 Ρίχτερ!

Ενα καινούριο… νησί αναδύθηκε στην Αραβική Θάλασσα μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε χθες το Πακιστάν.
Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που προκάλεσε άνοδο του πυθμένα της θάλασσας δημιουργώντας το νησί σε ύψος περίπου 600 μέτρων στην ακτή της Γκουάνταρ, στην Αραβική Θάλασσα.
Πλάνα τηλεοπτικών δικτύων έδειξαν εικόνες μίας έκτασης βραχώδους εδάφους να αναδύεται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας με το πλήθος που βρισκόνταν συγκεντρωμένο στην ακτή να παρακολουθεί με έκπληξη το σπάνιο αυτό φαινόμενο.
Από την ισχυρή σεισμική δόνηση οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 300, ενώ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μπαλοχιστάν δήλωσε ότι οι περισσότερες απώλειες σημειώθηκαν στην πόλη Αουαράν και στα γύρω χωριά και εξέφρασε φόβους ότι ο τραγικός απολογισμός θα αυξηθεί. Εκατοντάδες είναι και οι τραυματίες.
«Εχουμε σοβαρή έλλειψη ιατρικών εγκαταστάσεων και δεν υπάρχει χώρος να περιθάλψουμε στα τοπικά νοσοκομεία όλους τους τραυμαίες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Ακόμη, είπε ότι ελικόπτερα κάνουν αεροδιακομιδές των σοβαρότερα τραυματισμένων στο Καράτσι, ενώ άλλοι μεταφέρονται σε νοσοκομεία γειτονικών περιοχών.
Ο πακιστανικός στρατός ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν για βοήθεια στέλνοντας περισσότερους από 200 στρατιώτες, ιατρικές ομάδες και σκηνές στις πληγείεσες περιοχές, αλλά οι ορεινές περιοχές δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Ο ισχυρότατος σεισμός έγινε αισθητός από την Ινδία μέχρι και το Ιράν.
Οι σεισμοί που έχουν πλήξει το Πακιστάν
Οκτώβριος 2005: Περίπου 73.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από σεισμική δόνηση 7,6 Ρίχτερ στο βόρειο Πακιστάν και το Κασμίρ.
Οκτώβριος 2008: Σεισμός 6,4 Ρίχτερ στοιχίζει τη ζωή 300 ανθρώπων
Ιανουάριος 2011: 7,2 Ρίχτερ στο νοτιοδυτικό τμήμα με μεγάλο ωστόσο εστιακό βάθος που προκάλεσε μικρές ζημιές.
Απρίλιος 2013: Σεισμός 7,8 Ρίχτερ στο γειτονικό Ιράν στοιχίζει τη ζωή 35 ανθρώπων και εκτεταμένες ζημιές στο Μπαλοτσιστάν
http://www.ethnos.gr

Recommended For You