Μπουγάτσα: Η πανεύκολη συνταγή!

Μπουγάτσα εύκολη και γρήγορη, καλύτερη από ότι έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα! Απλά, γιατί θα την έχετε φτιάξει εσείς! Με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα!
ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

3 φλ. γάλα
½  φλ. ζάχαρη
½  φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 αυγό
1 κ.σ  μαργαρίνη
1 κάψουλα βανίλια ή ½ κ.γλ μαστίχα σε πούδρα

Για το πασπάλισμα: ζάχαρη άχνη  και κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το γιαούρτι και το σπορέλαιο. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη μαλακή. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και ετοιμάζουμε τη κρέμα. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε την βανίλια ή την μαστίχα και μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά ανακατεύοντάς το. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα και να μην σβολιάσει. Μετά κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.
Κόβουμε τη ζύμη σε 20 μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με πλάστη σε δισκάκι διαμέτρου 10 εκ  ή σε τετράγωνο κομμάτι. Κατόπιν βάζουμε σε κάθε κομμάτι λίγη κρέμα και κλείνουμε τα  τετράγωνα στις δυο άκρες, διπλώνοντας το φύλλο ώστε να μη χυθεί έξω η γέμιση.
Τα δισκάκια τα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Βάζουμε τις μπουγάτσες σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους  180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

http://www.briefingnews.gr

Recommended For You