Μην το πιστέψετε αν το διαβάσετε! “Απάτη με τα κινητά – Μην απαντάτε σε αυτά τα νούμερα”

Λέει η “αμφιλεγόμενη” προειδοποίηση (ή chain letter καλύτερα) για τις αναπάντητες κλήσεις από 375 και 371:
ΠΡΟΣΟΧΗ  !!!

Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281, +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375, ή 371.

Κάνοντας ένα ”κουδούνισμα’ & μετα το κλείνουν, αφήνοντας ετσι  μια αναπάντητη κλήση ‘η μήνυμα. Αν καλέσετε μετα  ένα από αυτούς τους αριθμούς που σας άφησαν αναπάντητη κλήση είναι θα χρεωθείτε  $ 15 – $ 30 & μπορούν να αντιγράψουν τη λίστα επαφών σας σε 3 sec. Αν έχετε στο τηλέφωνό σας τραπεζικά ή τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, μπορούν  να  τα αντιγράψουν  πάρα πολύ εύκολα.

375 είναι ο κωδικός από τη Λευκορωσία και το Αφγανιστάν .

371 είναι ο κωδικός για τη Λετονία …

Μην απαντήσετε ή να καλέσετε πίσω.

Παρακαλούμε ΠΡΟΩΘΗΣΑΤΕ  &  ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ αυτό στους φίλους και την οικογένειά σας.
IMPORTANT INFORMATION !!

People have been receiving calls from+375602605281, +37127913091 or any number starting with a +375, or +371 number.One ring & and they hang up, leaving a missed call message.  If you call back it’s one of those numbers that are charged $15-$30 & they can copy your contact list in 3 sec.If you have bank or credit card details on your phone, they can copy that too. +375 is from Belarus and Afghanistan.. 371 is code for Latvia…Don’t answer or call back. Please FORWARD AND SHARE this to your friends and family. 
=====================
Αυτό το μήνυμα, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως μέσω SMS, e-mail κι απο τα social media τους τελευταίους μήνες , υποτίθεται ότι προειδοποιεί τους χρήστες να μην απαντήσουν σε   κλήσεις από αριθμούς που αρχίζουν από 375 και 371. Σύμφωνα με το μήνυμα, αυτοί που θα καλέσουν τους αριθμούς αυτούς θα χουν μια άμεση χρέωση που κυμαίνεται από  15$ έως 30$. Επιπλέον, ισχυρίζεται ότι κάνοντας επανάκληση  κάποιον απ αυτούς τους αριθμούς θα επιτρέψει σε κάποιους απατεώνες ν αντιγράψουν  άμεσα τη λίστα επαφών από το τηλέφωνο του καλούντος και επίσης να υποκλέψουν σημαντικές πληροφορίες πχ για τις πιστωτικές που είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνο.
Αν και η προειδοποίηση περιέχει ένα στοιχείο αλήθειας, γενικά είναι άκρως παραπλανητική και ανακριβής. Εκθέσεις δείχνουν ότι, κατά τους τελευταίους μήνες πολλοί άνθρωποι έχουν λάβει πράγματι ύποπτες κλήσεις από αριθμούς που αρχίζουν με 375 και 371. Συνήθως το τηλέφωνο χτυπά μία δύο φορές και στη συνέχεια το κλείνουν. 375 είναι ο κωδικός της χώρας για τη Λευκορωσία και 371 για τη Λετονία.
Η αλήθεια είναι ότι ανάλογα με την τοποθεσία τους, εκείνοι που θα κάνουν επανάκληση στους αριθμούς μπορεί να χρεωθούν με τα διεθνή τέλη κλήσεων, ένα μέρος των οποίων μπορεί να καταβληθεί στους απατεώνες που κάνουν τις αναπάντητες κλήσεις.
Όμως ο ισχυρισμός ότι οι χρήστες που θα καλέσουν χρεώνονται αυτόματα με 15 έως  30$ φαίνεται να είναι εντελώς αβάσιμος. Το ποσό των $ 15 μπορεί να είναι μια παρερμηνεία των εκθέσεων που αναφέρουν ότι οι κλήσεις χρεώνονται μ ένα ποσό των 15 ρουπιών (περίπου 26 σεντ του δολλαρίου ).
Επιπλέον, ο ισχυρισμός ότι καλώντας απλά τους αριθμούς με κάποιο τρόπο μαγικά θα επιτρέψουν στους εγκληματίες να κλέψουν τις λίστες επαφών και οικονομικών πληροφοριών από την κλήση το τηλέφωνο είναι εντελώς αναληθής. Για να κλέψουν αυτά τα δεδομένα, οι εγκληματίες θα πρέπει να “χακάρουν” το τηλέφωνο με κάποιο τρόπο και αυτό θα απαιτούσε προφανώς πολύ περισσότερα από ένα απλό τηλεφώνημα σ ένα συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου. Έτσι, φαίνεται ότι η αρχική εικασία σχετικά με το σκοπό των τηλεφωνημάτων έχει ως σκοπό την εξάπλωση ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών.
Μάλιστα σήμερα αν καλέσετε τους δύο αριθμούς που αναφέρονται στην προειδοποίηση θα δείτε ότι σας βγάζει το αυτοματοποιημένο μήνυμα που λέει ότι “ο αριθμός δεν υπάρχει» .
Άρα: οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί με αναπάντητες κλήσεις από αριθμούς τηλεφώνου με αυτούς τους κωδικούς χωρών αν δεν γνωρίζουν τους αριθμούς . Φυσικά, ενώ κάποιες κλήσεις με τους κωδικούς χώρας 375 ή 371 μπορεί πράγματι να είναι ύποπτες όπως προαναφέρθηκε, η συντριπτική πλειοψηφία είναι πιθανό να είναι απόλυτα φυσιολογικές κλήσεις από τη Λευκορωσία και τη Λετονία.
… η συνέχεια μετά τις διαφημίσεις …

Recommended For You