Μία μαγνητική «καταιγίδα» έρχεται. Πρέπει να φοβόμαστε;

Θα πήρε το μάτι σας ίσως ότι αναμένεται να «νιώσουμε» τα αποτελέσματα μίας μαγνητικής καταιγίδας που προκλήθηκε από την έντονη δραστηριότητα στην επιφάνεια του ήλιου. Η ηλιακή έκρηξη  που αναστάτωσε τους επιστήμονες στις 22 Μαϊου, προκάλεσε μία γεωμαγνητική καταιγίδα, δηλαδή την βροχή από φορτισμένα σωματίδια στο μαγνητικό πεδίο της γης. Αποτέλεσμα; Το γνωστό μας Βόρειο Σέλλας, αλλά και παρεμβολές στις τηλεπικοινωνίες, ή στο σύστημα δορυφορικού εντοπισμού θέσεως, GPS.

Η ηλιακή έκρηξη που σημειώθηκε στις 22 Μαϊου δεν είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν παρατηρηθεί στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος. Η δραστηριότητα δε που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες, δεν κατευθύνονταν καν προς τη γη στο μεγαλύτερο μέρος της. Ο πλανήτης μας όμως, θα βιώσει ένα μέρος από αυτή την δραστηριότητα με τη μορφή μερικών «γεωμαγνητικών ενοχλήσεων» που μπορεί να προκαλέσουν ελαφρά προβλήματα στις επικοινωνίες.
Το θέμα για την μαγνητική καταιγίδα που θα δούμε στην Ελλάδα, έχει ανακύψει από δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας και δηλώσεις που εξασφάλισε από τον συνεργάτη του Δημόκριτου κου Νίκου Κατσαρού.
Παρατηρώντας όμως τις προβλέψεις του παρατηρητήριου ηλιακής δραστηριότητας TESIS που μπορείτε να δείτε εδώ, η δραστηριότητα που προβλέπεται για την 28η Μαϊου δεν είναι κάτι τρομερά ανησυχητικό που θα έπρεπε να προκαλέσει πανικό. Η δραστηριότητα που θα παρατηρηθεί είναι μόλις λίγο πιο πάνω από το φυσιολογικό. Οπότε, αν αισθανθείτε αποσυντονισμένοι ή δείτε μερικά συννεφάκια στο σήμα της τηλεόρασής σας, ή σας εκνευρίσει κάποιος, μπορείτε να το αποδώσετε στην Πανσέληνο του Σαββάτου, ένα super moon που σύμφωνα με τους αστρολόγους αυτή τη φορά, έφερε τα πάνω-κάτω στα ζώδια (sic)
http://www.digitallife.gr

Recommended For You