Λατρεύετε τις πατάτες, αλλά μισείτε το ξεφλούδισμα; Σας έχουμε τη λύση ….

Οι πατάτες είναι πεντανόστιμες και τις απολαμβάνουμε με πολλούς τρόπους: βραστές, ψητές, στο φούρνο, τηγανητές κ.α. Το ξεφλούδισμά τους όμως δεν είναι και τόσο… απολαυστικό!

Ειδικά όταν πρόκειται για βραστές πατάτες τότε έχετε δύο επιλογές: να τις καθαρίσετε πριν βράσουν ή να τις ξεφλουδίσετε αφού βράσουν. Οι διατροφολόγοι, ωστόσο, συνιστούν να βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους για να μην χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Βέβαια το ξεφλούδισμα που ακολουθεί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Μπορεί το παραδοσιακό… ξεφλουδιστήρι να σας φαίνεται η καλύτερη δυνατή λύση για να τις καθαρίσετε, ωστόσο εμείς σας έχουμε ένα πολύ πιο έξυπνο και πολύ πιο γρήγορο tip. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μαχαίρι, μια κατσαρόλα με βραστό νερό και, φυσικά, πατάτες.

Πάρτε την πατάτα στα χέρια σας και χαράξτε τη στη μέση περιμετρικά έτσι ώστε το κόψιμο να φτάσει μέχρι την σάρκα της πατάτας. Βάλτε τη στην κατσαρόλα, αφήστε τη να βράσει και αφού τελειώσει το βράσιμο βγάλτε την πατάτα και αφήστε τη για λίγο να κρυώσει ώστε να μπορείτε να την κρατήσετε στα χέρια σας. Στη συνέχεια απλώς τραβήξτε την φλούδα από τη μία και από την άλλη πλευρά και… τελειώσατε!

Για να δείτε αναλυτικά πως λειτουργεί το πανέξυπνο αυτό tip κάντε κλικ στο παρακάτω βίντεο.

Recommended For You