Κλείνει την ΕΡΤ η κυβέρνηση. Κόβεται το σήμα σήμερα τα μεσάνυχτα

“Λουκέτο” στην ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης. Τι ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Οξύτατες αντιδράσεις από εργαζόμενους και κόμματα
Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο την αναδιάρθρωσή της ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου.
“Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.
Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ”, ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου.
Ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι το προσωπικό θα αποζημιωθεί κανονικά και ότι ο νέος οργανισμός θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Επίσης είπε ότι στο μεσοδιάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου οργανισμού οι πολίτες δεν θα πληρώνουν τέλος για την ΕΡΤ.
Η απόφαση της κυβέρνησης, σημαίνει ότι θα απολυθούν 2.850 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.
Το μεσημέρι της Τρίτης είχε δημοσιευθεί η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που άνοιγε το δρόμο για το “λουκέτο” στη δημόσια τηλεόραση, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο.
Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός.
Η απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τριγμού στο εσωτερικό της καθώς διαφωνεί
http://news247.gr

Recommended For You