Κι όμως: Το καθημερινό ντους κάνει κακό!

Μπορεί το καθημερινό ντους να είναι απόλαυση, ακόμα και «πολυτέλεια» που επιτρέπουν στον εαυτό τους πολλοί άνθρωποι, όμως οι ειδικοί έρχονται να ανατρέψουν και αυτή την «αλήθεια»: Το καθημερινό ντους κάνει κακό!

Είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει σειρά ερευνών, που απέδειξαν πως το καθημερινό σαπούνισμα του ανθρώπινου σώματος καταστρέφει το μικροβίωμα του οργανισμού, το οποίο ακολούθως παύει να τον προστατεύει όπως πρέπει. ‘Ετσι το ανοσοποιητικό σύστημα, το πεπτικό, ακόμα και το κυκλοφορικό υπολειτουργούν με ολέθριες συνέπειες για τον άνθρωπο. Θα μπορούσε ακόμα και να ευθύνεται για το ξέσπασμα της ακμής, λένε οι επιστήμονες.

Το μικροβίωμα είναι τα περίπου 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια που ολοκληρώνουν τον άνθρωπο, τον προστατεύουν και τον διατηρούν σε καλή κατάσταση. Με το να χρησιμοποιούμε σαπούνι και σαμπουάν καθημερινά, ουσιαστικά καταστρέφουμε τα μικρόβια αυτά.

Αν και το συμπέρασμα πως το καθημερινό ντους είναι τελικά επιβλαβές, οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει στον «ιδανικό» αριθμό των ημερών της εβδομάδας που είναι «ασφαλές» να πλενόμαστε.

http://medicalnews.gr

Recommended For You