Καύσωνας: 6 τρόποι για να κοιμηθείτε τα βράδια

Ωραίο το καλοκαίρι, αλλά αν δεν είχε και αυτές τις μέρες του καύσωνα, θα ήταν απλά τέλειο. Αλλά δε μπορούμε να τα έχουμε όλα

Έτσι, υπομένουμε κι αυτές τις «καυτές» μέρες, που το θερμόμετρο σκαρφαλώνει στα ύψη και δε λέει να πέσει. Κι εντάξει τη μέρα, βρίσκουμε τρόπους για μία ανάσα δροσιάς. Τι γίνεται, όμως, με τα βράδια; Που πέφτεις για ύπνο και δε μπορείς να κοιμηθείς; Που νιώθεις το κρεβάτι να βράζει και το ιδρώτα να στάζει. Λοιπόν, σου έχουμε μικρές έξυπνες λύσεις, που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς καλύτερα, αν δεν έχεις κλιματιστικό στ δωμάτιο σου.

1.Προτού πας για ύπνο, κάνε ένα κρύο ντους

2.Καθόλη τη διάρκεια της μέρας να έχεις κλειστά τα παντζούρια του δωματίου για να μη μπαίνει ο ήλιος και να διατηρείται πιο σκιερό.

3.Προτίμησε ελαφριά σεντόνια και όχι σεντόνια, που θα σε κάνουν να ζεσταθείς περισσότερο

4.Πριν πας για ύπνο, πιες νερό. Φρόντισε, δηλαδή, ο οργανισμός σου να είναι ενυδατωμένος, διότι το βράδυ με τη ζέστη, και τον ιδρώτα, θα αφυδατωθεί αρκετά.

5. Μπορείς επίσης, αν δε σε ενοχλεί, να βάλεις μία βρεγμένη πετσέτα στα πόδια σου καθολη τη διάρκεια της νύχτας. Επειδή, τα πόδια θεωρούνται ο «θερμοστάτης» του σώματος, αν τα διατηρήσεις δροσερά, θα μπορέσεις να δροσίσεις έτσι όλο το σώμα.

6. Αν έχεις ευρύχωρο μπαλκόνι, κάνε αυτό που κάναμε παλιά… κοιμήσου έξω! Βέβαια, να ξέρεις ότι θα ξυπνήσεις νωρίς, με το που θα βγει ο ήλιος. Αλλά θα έχεις καταφέρει να έχεις έναν δροσερό ύπνο τη νύχτα!

Recommended For You