Κανελόνια με κιμά και κρούστα από τυριά

Υλικά

20 κανελόνια ή περίπου μια συσκευασία
1 σπιτική σάλτσα Pumaro
50 γρ. Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
200 γρ. γκούντα
200 γρ. ένταμ
1000 γρ. κιμάς
1 ζωμό βοδινού Knorr «Σπιτικός»
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
120 ml λευκό κρασί
1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη προαιρετικά
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη για τη γέμιση

Εκτέλεση
Zεσταίνουμε το Flora σε βαθειά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα (εάν βάλουμε), τον «Σπιτικό» Ζωμό Βοδινού, ένα φλ.τσ. Pumaro και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Αλείφουμε το ταψί με λίγο λιωμένο Flora και προσθέτουμε λίγη σπιτική τομάτα. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μίγμα του κιμά και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη τομάτα και το υπόλοιπο Flora.
Απλώνουμε τα τριμμένα τυριά πάνω στα κανελόνια, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, στη συνέχεια, τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.

http://www.briefingnews.gr

Recommended For You