Καναδός επιστήμονας θα …αναστήσει τον Τζον Λένον!

Μπορείτε να φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι νεκροί θα είχαν μια δεύτερη ευκαιρία; Αυτό υποστηρίζει ένας Καναδός οδοντίατρος, ο οποίος υπόσχεται να κλωνοποιήσει το θρυλικό σκαθάρι Τζον Λένον, χρησιμοποιώντας γενετικό υλικό από ένα σάπιο δόντι του τραγουδιστή.
Ο Μichael Ζuk είχε αγοράσει το δόντι του Λένον σε δημοπρασία τo 2011 προς 31.000 δολάρια. Ο Λένον είχε δώσει το συγκεκριμένο δόντι στην οικονόμο του τη δεκαετία του ’60 και αυτή στη συνέχεια το παρέδωσε στην κόρη της που ήταν φαν του τραγουδιστή.
«Ήξερα ότι ήταν δύσκολο να πάρεις γενετικό υλικό από το σάπιο δόντι αλλά όχι αδύνατο», δήλωσε ο Zuk.
Αν υποθέσουμε ότι οι ερευνητές θα μπορούσαν να εξαγάγουν το υλικό, το επόμενο βήμα θα είναι να καθοριστεί η αλληλουχία του DNA του Λένον. «Το να φέρουμε κάποιον πίσω από την ιστορία … θα ήταν η απόλυτη έκφραση της επιστήμης».
«Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια μέρα που οι θαυμαστές του Τζον Λένον θα ζήσουν για να ακούσουν ότι δόθηκε μια ακόμη ευκαιρία στο σκαθάρι. Νιώθω αγχωμένος και παράλληλα ενθουσιασμένος με την ιδέα ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας κλώνος από το DNA του Τζον Λένον», είπε ο Ζuk.
O Zuk δήλωσε ακόμη ότι ανυπομονεί να αρχίσει τη συνεργασία του με τους επιστήμονες αφού πρώτα εξασφαλίζει ένα κινηματογραφικό συνεργείο που θα αναλάβει να γυρίσει τη διαδικασία σε ντοκιμαντέρ. Αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι εύκολο να βρεθούν ερευνητές και κινηματογραφιστές που θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση.
http://rizopoulospost.com

Recommended For You