Θρίλερ με εξαφάνιση αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες

Βιετναμέζικα αεροσκάφη διάσωσης εντόπισαν μεγάλες πετρελαιoκηλίδες και μία στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτά συνδέονται με το Μπόινγκ 777-200ER της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες το οποίο αγνοείται, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών. Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο και χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί συντρίμμια, ωστόσο όσο περνά η ώρα, ενισχύεται η εκδοχή της συντριβής. Εν τω μεταξύ η είδηση ότι τουλάχιστον δύο εκ των επιβατών στην πτήση της Malaysian ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια, πυροδότησε σενάρια για ενδεχόμενη αεροπειρατία.

Θρίλερ με εξαφάνιση αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στις ακτές του Βιετνάμ σήμερα καθώς κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο κι εκτιμάται ότι έχει συντριβεί.

«Αεροσκάφη διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισαν δύο πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Το Τσου, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το μαλαισιανό αεροπλάνο», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Φαμ Κουί Τιού, υφυπουργός Μεταφορών.

«Στείλαμε δύο σκάφη του Λιμενικού και δύο στρατιωτικά πλοία στην περιοχή για να το αποσαφηνίσουν, το καθένα επανδρωμένο με πρίπου 20 άτομα. Οι πετρελαιοκηλίδες είναι μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων. Τα σκάφη αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή σε περίπου τρεις με τέσσερις ώρες», είπε ο ίδιος.

Θρίλερ με εξαφάνιση αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κακές καιρικές συνθήκες ή για κάποια άλλα αιτία που να εξηγεί την εξαφάνιση του Μπόινγκ από τα ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Σενάρια αεροπειρατίας
Εν τω μεταξύ η είδηση ότι τουλάχιστον δύο εκ των επιβατών στην πτήση της Malaysian ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια, πυροδότησε σενάρια για ενδεχόμενη αεροπειρατία. Όπως επιβεβαιώθηκε, ο ένας ταξίδευε με ιταλικό και ο άλλος με αυστριακό διαβατήριο,που φέρεται ότι ήταν κλεμμένα.

Φωτό από την πετρελαιοκηλίδα του Boeing των Malaysian Airlines

Φωτό από την πετρελαιοκηλίδα του Boeing των Malaysian Airlines

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανένας Ιταλός παρότι στη λίστα επιβατών της πτήσης περιλαμβανόταν ένας ιταλός πολίτης.

Στη λίστα την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η αεροπορική εταιρεία περιλαμβανόταν το όνομα του 37χρονου Λουίτζι Μαράλντι, ιταλού πολίτη. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα Corriere Della Sera, το διαβατήριό του εκλάπη στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Αύγουστο.

Θρίλερ με εξαφάνιση αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες

Από την πλευρά του το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυστριακός πολίτης που φέρεται ότι επέβαινε στην πτήση είναι σώος κι αβλαβής και βρίσκεται στην Αυστρία και ότι και το δικό του διαβατήριο είχε κλαπεί.

Παράλληλα, τέσσερις Γάλλοι, ανάμεσά τους τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου του Πεκίνου, βρίσκονται μεταξύ των 239 επιβατών του Μπόινγκ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι ,δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις Αμερικανοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Θρίλερ με εξαφάνιση αεροσκάφους της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες

Στην επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης συμμετέχουν η Μαλαισία (με τέσσερα πλοία και τρία ελικόπτερα), η Κίνα και το Βιετνάμ, ενώ και οι Φιλιππίνες έστειλαν σήμερα τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να συνδράμουν στις έρευνες.

Οργή συγγενών
Εξοργισμένοι συγγενείς Κινέζων επιβατών του αεροσκάφους, απαίτησαν περισσότερη πληροφόρηση για το τι έχει συμβεί και κατηγόρησαν την εταιρεία ότι τους κρατά στο σκοτάδι, ενώ έντονη κριτική ασκείται και από τα ΜΜΕ προς τις μαλαισιανές αερογραμμές για την ανεπαρκή αντίδρασή τους.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν σύμφωνα με την εταιρεία, άτομα 14 διαφορετικών εθνικοτήτων, ωστόσο η πλειοψηφία (τουλάχιστον 152 επιβάτες) είναι Κινέζοι.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines, Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία, οι υπόλοιπες πτήσεις της εταιρείας θα συνεχίσουν να εκτελούνται κανονικά.

http://www.ethnos.gr

Recommended For You