Η ντροπή του μέλλοντός μας

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πάτρας κάθεται ανήμπορος στο γραφείο του και δέχεται τις προσβολές των σπουδαστών του. Υφίσταται χυδαία μεταχείριση από παιδιά που θα μπορούσαν να είναι και εγγόνια του. Μην το πείτε, το έχω έτοιμο εγώ: «οι συμπεριφορές αυτές είναι, βέβαια, καταδικαστέες, αλλά αποδίδουν και την κατάσταση της έντασης στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια παιδεία, αποτέλεσμα της πολιτικής του μνημονίου.»

Και έτσι, το παραμύθι παίρνει χαρούμενο τέλος. Αν δεν φταίει η πολιτική ηγεσία της χώρας, τα δεινά αποδίδονται στο μνημόνιο. Προσωποποιούνται στη Μέρκελ. Και αναλύονται δια της συστημικής παθογένειας του καπιταλισμού. Τα παιδιά, άλλωστε, πρέπει να είναι πάντα θυμωμένα, να αμφισβητούν και να ανατρέπουν. «Και οι φοιτητές του Μάη του ’68 ενόχληση προκαλούσαν και σοκ.»
Πάντα υπάρχει κάτι που δικαιολογεί τη διαστρέβλωση του προφανούς. Όμως, τις περισσότερες φορές, η αλήθεια είναι πιο απλή από όσο μπορούμε να αντέξουμε. Τι βλέπουμε στο βίντεο; Κακομαθημένα που εξέθρεψαν οι κομματικοί σωλήνες. Aν όχι τα ίδια, τουλάχιστον τη νοοτροπία τους. Αγενή, με σαφές έλλειμμα αγωγής από την οικογένειά τους. Αμόρφωτα. Κομμάτια κιμά από μία μηχανή που παίρνει παιδιά και φτιάχνει προβεβλημένα κομματικά στελέχη. Copy paste. Όπως αντιγράφουν και στις εξετάσεις. Το μέλλον του τόπου.
http://www.protagon.gr

Recommended For You