Η αλήθεια για το τι είχε και τι δεν είχε ο Μάικλ Τζάκσον στην κρεβατοκάμαρά του

Σάλο προκάλεσαν πριν από μερικές εβδομάδες τα ευρύματα της αστυνομίας της Σάντα Μπάρμπαρα που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από την έρευνα που πραγματοποίησε στο περίφημο ράντσο «Neverland» του Μάικλ Τζάκσον.

Tο «Radar Online», δημοσίευσε καταγγελίες που ισχυρίζονται ότι οι ερευνητές που είχαν μπει στο σπίτι του Τζάκσον το 2003 ανακάλυψαν πως ο γνωστός καλλιτέχνης είχε συγκεντρώσει μια τεράστια συλλογή σεξουαλικών εικόνων, συμπεριλαμβανομένων εικόνων παιδικής πορνογραφίας και σκηνές βασανιστηρίων ζώων.

images

Σύμφωνα πάντα με το radar.com ανάμεσα στα βαθιά ανησυχητικό υλικό που κατασχέθηκε βρέθηκαν «σημειώσεις, ημερολόγια, έγγραφα, φωτογραφίες, κασέτες ήχου και βιντεοκασέτες».

Την ίδια ώρα δημοσίευμα της «huffingtonpost.com», κάνει λόγο για «παλιά στοιχεία -προ δεκαετίας- και δεν υπάρχει τίποτα απολύτως σε αυτές τις εκθέσεις που δεν είχε παρουσιαστεί στο δικαστήριο». Υπενθυμίζεται πως το 2005 ο Μάικλ Τζάκσον δικάστηκε για κακοποίηση ανηλίκου και αθωώθηκε.

«Το πρόβλημα είναι πως τα έγγραφα της αστυνομίας και ο κατάλογος των αντικειμένων που κατασχέθηκαν από το ράντσο “Neverland”, δεν είναι “νέα” ή “είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα”, όπως κάποια μέσα ενημέρωσης λανθασμένα ισχυρίζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος Raven Woods.

Έγγραφο που κατέθεσαν στο δικαστήριο και αποδεικνύει ότι είχαν δοθεί όλα τα στοιχεία

Έγγραφο που κατέθεσαν στο δικαστήριο και αποδεικνύει ότι είχαν δοθεί όλα τα στοιχεία

«Όσα αποκαλύφθηκαν τον περασμένο μήνα, ήταν όλα τα στοιχεία που δόθηκαν στο δικαστήριο το 2005. Κανένα από αυτά που κατασχέθηκαν από το περίφημο ράντσο “Neverland”, δεν ταιριάζει με τον όρο παιδική πορνογραφία. Ήταν βιβλία τέχνης; Μερικά από αυτά είχαν ερωτικές σκηνές σε καμία περίπτωση όμως δεν θεωρούνται πορνογραφικό υλικό ή ακόμα και άσεμνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Μάικλ Τζάκσον δεν είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό» αναφέρει η Raven Woods αρθρογράφος της «huffingtonpost.com».  (Η Raven Woods έκανε επτά χρόνια έρευνα για τον Μάικλ Τζάκσον και μελέτησε σε βάθος την υπόθεση που το 2005 δικάστηκε για κακοποίηση ανηλίκου).

«Ο Τζάκσον ήταν ένας ώριμος άνδρας και αυτό το είδος της πορνογραφίας δεν βρισκόταν παράνομα στην κατοχή του. Ήταν μια βιβλιοθήκη γεμάτη από βιβλία η οποία περιείχε πάνω από δέκα χιλιάδες τίτλους για την τέχνη και τη φωτογραφία (θέματα που θα ήταν ενδιαφέρον ως πηγή έμπνευσης για τους στίχους και τις ταινίες του)».

Αυτά τα βιβλία τέχνης, όπως γράφτηκαν και περιγράφονται στις αρχικές εκθέσεις της αστυνομίας, είχαν μη πορνογραφικό χαρακτήρα αλλά στη συνέχεια θα μπορούσαν «ενδεχομένως» να χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία, όπως περιγράφει η Raven Woods.

«Τελικά», γράφει η Raven Woods «πολλά από τα βιβλία απορρίφθηκαν ως μη αποδεκτές αποδείξεις επειδή ήταν εμπορικά διαθέσιμα βιβλία τέχνης που ο καθένας μπορεί να αγοράσει νόμιμα».

Η αρθρογράφος αναφέρει πως δεν ήταν δυνατό να ασκηθεί δίωξη αφού δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για να βασίσουν τις κατηγορίες εναντίον του πολυτάλαντου καλλιτέχνη. «Μην ξεχνάμε ότι ο Jackson ήταν για πάνω από δέκα χρόνια υπό την επιτήρηση του FBI. Δεν υπήρχαν ερωτικά γράμματα γραμμένα για παιδιά, δεν υπήρχαν ακατάλληλες φωτογραφίες του Τζάκσον με παιδιά ή βιντεοταινίες, δεν υπήρχαν τηλεφωνικές συνομιλίες με απαγορευμένο σεξουαλικό περιεχόμενο. Με άλλα λόγια δεν υπήρχαν αποδείξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια εύκολη καταδίκη. Ένας έλεγχος στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του Μάικλ Τζάκσον έδειξε ότι επισκεπτόταν ιστοσελίδες με πορνό για ενήλικες, ήταν όμως νόμιμο» συμπληρώνει η Raven Woods.

«Κάποιος ή κάποιοι επέλεξαν να δυσφημίσουν την έβδομη επέτειο από τον θάνατο του Jackson δημοσιοποιώντας παλιά στοιχεία, όταν συγγενείς, φίλοι και οι οπαδοί του είναι πιο ευάλωτοι» εξηγεί η αρθρογράφος και συμπληρώνει «σηκώθηκε μια τεράστια θύελλα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατά του Jackson, αλλά μόνο σε επίπεδο κουτσομπολιού, χωρίς απόδειξη εγκληματικής συμπεριφοράς».

To «Radar Online» αλλοίωσε σκόπιμα, σύμφωνα με την αρθογράφο, πολλές από τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν ούτως ώστε να «φαίνονται» διαφορετικές.

Στη δεξιά μεριά είναι η φωτογραφία του Radar Online, στην αριστερή μεριά είναι η αρχική εικόνα από το βιβλίο «Bidgood» του James Bidgood.

Η φωτογραφία του «Radar Online» είναι παραποιημένη. Κρύβει τα γεννητικά όργανα των ανδρών σκοπίμως για να παρουσιάζεται στο κοινό ότι οι νεαροί άνδρες της εικόνας ήταν γυμνοί, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ντυμένοι με σορτς.


Πηγή: huffingtonpost.com

Recommended For You