Επιτέλους: To Windows 10 Creators Update βάζει τέρμα στα αυτόματα restarts στις ενημερώσεις

H Microsoft φαίνεται πως έχει λάβει υπόψη της παράπονα χρηστών Windows 10 και πραγματοποιεί αλλαγές στην εγκατάσταση νέων ενημερώσεων, με την επίσημη κυκλοφορία του Windows 10 Creators Update. Οι νέες ενημερώσεις μέσω του Windows Update θα ζητούν από τους χρήστες, πέρα από το να κάνουν restart, να προγραμματίσουν το update μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ή να τo αναβάλλουν για τρεις ημέρες.

windows-update

Η κύρια ιδέα πίσω από τις νέες επιλογές είναι να αποφεύγονται καταστάσεις όπου το Windows Update πραγματοποιούσε αυτόματες επανεκκινήσεις του υπολογιστή.Tο Διαδίκτυο είναι γεμάτο με παράπονα χρηστών, καθώς το Windows Update πραγματοποιούσε επανεκκινήσεις του υπολογιστή την πιο ακατάλληλη στιγμή. Για παράδειγμα, λίγο πριν ολοκληρωθεί μια εργασία τριών ημερών ή κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, ή κατά την παρουσίαση ενός excel.

Τα Windows 10 υποστηρίζουν ήδη το Active Hours, ένα χαρακτηριστικό που εμποδίζει την εγκατάσταση κάποιας ενημέρωσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου της μέρας, εκτός εάν ζητηθεί από το χρήστη.

Το νέο χαρακτηριστικό προσθέτει νέες επιλογές στο γνωστό Active Hours. Τα Windows θα εμφανίζουν μια οθόνη επιλογών όταν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις.

Οι τρεις επιλογές θα είναι:

  • Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή αμέσως και ολοκληρώστε την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης.
  • Επιλέξτε το χρόνο – προγραμματίσετε την εγκατάσταση και την επανεκκίνηση του υπολογιστή. Αυτό θα ανοίξει μια οθόνη που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ορίσετε τη μέρα και την ώρα για την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης.
  • Αναβάλλετε την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης για τρεις μέρες.

Να και ένα πραγματικά χρήσιμο χαρακτηριστικό για τους φίλους των Windows 10, που περιμένουν να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους.

πηγή

Recommended For You