Εντυπωσιακό βίντεο από τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων: Τη νέα σήραγγα στα Τέμπη!

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για να δοθεί το τελευταίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αφορά τα 25χλμ από τον Ευαγγελισμό μέχρι τη Σκοτίνα. Εντυπωσιακό βίντεο από τη μεγαλύτερη σήραγγα των Βαλκανίων: Τη νέα σήραγγα στα Τέμπη!

Πρόκειται για ένα έργο που θα είναι σαφέστατα το εντυπωσιακότερο από τεχνικής άποψης σημείο του αυτοκινητόδρομου Αθήνας-Θεσσαλονίκης και το «καμάρι» της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Αιτία, η 3 μεγάλες Σήραγγες οι οποίες θα αντικαταστήσουν το σημερινό επικίνδυνο πέρασμα της Κοιλάδας των Τεμπών αλλά και των στροφών του Πλαταμώνα. Η μεσαία από τις 3 σήραγγες, η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών έχει μήκος 6χλμ και είναι πλέον η μεγαλύτερη οδική σήραγγα της Ελλάδας αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως απομένουν λίγες μόνο μέρες για να ξεκινήσει η επίσημη λειτουργία που θα κατεβάσει την χρονοαπόσταση Αθήνας-Θεσσαλονίκης σε 4 ώρες και 15 λεπτά, ενώ θα ολοκληρώσει τα έργα που ξεκίνησαν πριν από 45 και πλέον χρόνια, καθώς τα έργα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τα πρώτα τμήματα για τη δημιουργία αυτοκινητόδρομου που θα συνδέει τις δύο Ελληνικές Μητροπόλεις.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Recommended For You