Δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους για τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» στο Ηρώδειο

Την ευκαιρία σε δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν μια πολυαναμενόμενη παραγωγή παρέχει η Εθνική Λυρική Σκηνή. Στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, προσφέρει 1500 θέσεις δωρεάν σε ανέργους για την γενική δοκιμή της όπερας του Βάγκνερ «Ιπτάμενος Ολλανδός» στις 6 Ιουνίου στο Ηρώδειο. Η παραγωγή- σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του διεθνούς Ελληνα Γιάννη Κόκκου και μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού – θα παρουσιαστεί στο ρωμαϊκό ωδείο στις 7,9,11 και 13 Ιουνίου. Η διανομή των δωρεάν εισιτηρίων για την γενική δοκιμή- με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και δελτίου ταυτότητας-θα γίνεται στα ταμεία του θεάτρου “Ολύμπια” (Ακαδημίας 59, τηλ: 210 3662.100) την Τρίτη 4 Ιουνίου (ως τις 21.00), την Τετάρτη 5 Ιουνίου (09.00-21.00) και την Πέμπτη 6 Ιουνίου (09.00-13.00).
 
Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός», μια από τις πλέον δημοφιλείς όπερες του Βάγκνερ από την γέννηση του οποίου συμπληρώνονται εφέτος 200 χρόνια, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο. Σηματοδοτεί επίσης την πρώτη συνεργασία του Γιάννη Κόκκου- δουλειές του οποίου έχουν παρουσιαστεί στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου- με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Ο διεθνώς καταξιωμένος σκηνογράφος και σκηνοθέτης ο οποίος έχει ως έδρα το Παρίσι, δίνει μια πανανθρώπινη και διαχρονική διάσταση στον Ολλανδό, την ιστορία του οποίου παρακολουθούμε μέσα από τα μάτια της Ζέντας. Μέσα από τις έννοιες της ύβρεως, της λύτρωσης, του έρωτα, της αυτοκαταστροφής και του θανάτου, ο Γιάννης Κόκκος επιχειρεί μια ανάγνωση με ευθείες αναφορές στο αρχαίο ελληνικό δράμα.
 
Στον ρόλο του Ολλανδού εμφανίζεται ο γερμανός βαρύτονος Τόμας Μάγερ (ο οποίος το 2012 πρωταγωνίστησε στον βαγκνερικό Λόενγκριν στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ) ενώ σ΄αυτόν της Ζέντας η Ζαν Μισέλ Σαρμπονέ, η οποία θεωρείται μια από τις κορυφαίες ερμηνεύτριες του γερμανικού ρεπερτορίου. Την διανομή συμπληρώνει ένα διεθνές καστ καταξιωμένων ερμηνευτών. Συμμετέχει επίσης η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ.
http://www.tovima.gr

Recommended For You