ΔΙΔΑΞΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ Ιησούς Χριστός—Πώς Πρέπει να τον Θυμόμαστε;

Το Δεκέμβριο πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βλέπουν εικόνες ή αναπαραστάσεις που δείχνουν τον Ιησού μωρό μέσα σε μια φάτνη, ένα μεγάλο κιβώτιο όπου βάζουν το σανό για τα ζώα. Αλλά πρέπει να θυμόμαστε τον Ιησού μόνο ως μωρό;— * Ας δούμε έναν πιο σημαντικό τρόπο με τον οποίο πρέπει να τον θυμόμαστε, όπως μαθαίνουμε από αυτό που έζησαν κάποιοι ποιμένες μια νύχτα στους αγρούς κοντά στη Βηθλεέμ.

Ξαφνικά εμφανίζεται στους ποιμένες ένας άγγελος και τους λέει: «Σωτήρας γεννήθηκε σήμερα σε εσάς, ο οποίος είναι Χριστός ο Κύριος». Ο άγγελος τους λέει ακόμη ότι θα βρουν τον Ιησού «τυλιγμένο με σπάργανα και ξαπλωμένο σε μια φάτνη». Αμέσως, εμφανίζονται και πολλοί άλλοι άγγελοι και αρχίζουν να “αινούν τον Θεό”.

Πώς θα ένιωθες αν άκουγες αγγέλους να αινούν τον Θεό;— Οι ποιμένες είναι ευτυχισμένοι! «Πάμε εξάπαντος στη Βηθλεέμ», λένε, «να δούμε αυτό που συνέβη». Εκεί βρίσκουν «τη Μαρία καθώς επίσης τον Ιωσήφ, και το βρέφος ξαπλωμένο στη φάτνη».

Σε λίγο φτάνουν και άλλοι στη Βηθλεέμ, όπου βρίσκεται η Μαρία και ο Ιωσήφ. Όταν οι ποιμένες τούς λένε τι έγινε, μένουν όλοι έκπληκτοι. Χαίρεσαι που ξέρεις αυτά τα θαυμάσια πράγματα;— Όλοι όσοι αγαπάμε τον Θεό χαιρόμαστε. Ας δούμε, λοιπόν, γιατί η γέννηση του Ιησού φέρνει τόση χαρά. Θα χρειαστεί να γυρίσουμε στο παρελθόν, τότε που η Μαρία ήταν ακόμη ανύπαντρη.

Μια μέρα επισκέπτεται τη Μαρία ένας άγγελος, ο Γαβριήλ. Της υπόσχεται ότι θα γεννήσει ένα μωρό το οποίο θα γίνει «μεγάλος και θα αποκληθεί Γιος του Υψίστου». «Αυτός θα βασιλεύει», λέει ο Γαβριήλ, «και δεν θα υπάρξει τέλος στη βασιλεία του».

Η Μαρία ρωτάει πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο, αφού δεν είχε ποτέ σχέσεις με άντρα. Ο Γαβριήλ, λοιπόν, της εξηγεί: «Δύναμη του Υψίστου θα σε επισκιάσει» και «αυτό που γεννιέται θα αποκληθεί άγιο, Γιος του Θεού». Θα γινόταν ένα μεγάλο θαύμα: Ο Γιος του Θεού δεν θα ήταν πια στον ουρανό επειδή η ζωή του θα μεταφερόταν στη μήτρα της Μαρίας ώστε να μεγαλώσει και να γίνει μωρό!

Έχεις δει εικόνες ή αναπαραστάσεις που δείχνουν τρεις «μάγους» να επισκέπτονται μαζί με τους ποιμένες τον Ιησού όταν ήταν μωρό;— Τα Χριστούγεννα τέτοιες σκηνές είναι συνηθισμένες. Αλλά δεν είναι ακριβείς. Αυτοί ήταν αστρολόγοι, άρα έκαναν κάτι που καταδικάζει ο Θεός. Ας δούμε τι έγινε όταν έφτασαν. Η Αγία Γραφή λέει: «Όταν μπήκαν στο σπίτι, είδαν το παιδάκι με τη Μαρία τη μητέρα του». Ο Ιησούς, λοιπόν, δεν ήταν πια μωρό στη φάτνη, αλλά παιδί που ζούσε με τον Ιωσήφ και τη Μαρία σε σπίτι!

Πώς βρήκαν οι αστρολόγοι τον Ιησού;— Ένα «άστρο» τούς οδήγησε πρώτα στον Βασιλιά Ηρώδη στην Ιερουσαλήμ, όχι στη Βηθλεέμ. Η Γραφή λέει ότι ο Ηρώδης ήθελε να βρει τον Ιησού για να τον σκοτώσει. Σκέψου, λοιπόν. Ποιος νομίζεις ότι οδήγησε τους αστρολόγους στον Ηρώδη με κάτι που φαινόταν σαν άστρο;— Δεν ήταν ο αληθινός Θεός, ο Ιεχωβά, αλλά ο Σατανάς ο Διάβολος, ο αντίδικος, δηλαδή ο εχθρός του!

Σήμερα, ο Σατανάς προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται τον Ιησού μόνο ως αβοήθητο μωρό. Ο άγγελος Γαβριήλ, όμως, είπε στη Μαρία: «Αυτός θα βασιλεύει . . . , και δεν θα υπάρξει τέλος στη βασιλεία του». Τώρα ο Ιησούς βασιλεύει στον ουρανό, και σε λίγο θα καταστρέψει όλους τους εχθρούς του Θεού. Να τι πρέπει να θυμόμαστε σχετικά με τον Ιησού, και χρειάζεται να το λέμε και σε άλλους.

http://www.jw.org

Recommended For You