Διέγραψαν άνεργους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ

Οργή και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση του ΟΑΕΔ να διαγράψει από τα μητρώα ανέργων όσους είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και ήταν επιτυχόντες, αλλά δεν αποδέχτηκαν τη θέση!
Οι άνεργοι που χάνουν κατά αυτόν τον τρόπο τη… θέση τους στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα αντισταθούν με κάθε μέσο μέχρι να δικαιωθούν, ενώ ήδη έχουν αρχίσει σχετικές διαδικτυακές καμπάνιες.
Όπως αναφέρουν σχετικά:
«Ο ΟΑΕΔ με τον οδηγό εφαρμογής προγράμματος που ανακοίνωσε στις 13-12-2013 Αρ. Πρωτ.: 106097, έφερε σε πολύ δύσκολη τους μακροχρόνια ανέργους, αφού με την απόφαση αυτή θα προβεί σε διαγραφές από τα μητρώα ανέργων, όλων όσων είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και ήταν επιτυχόντες και με υπεύθυνη δήλωση δεν αποδέχτηκαν την θέση.
Θυμίζουμε ότι πουθενά στο ΦΕΚ και στη Δημόσια Πρόσκληση δεν υπήρχε ο όρος αυτός και μάλιστα είχαμε και τις διαβεβαιώσεις από τον ΟΑΕΔ ότι σε περίπτωση μη αποδοχής της θέσης δεν υπάρχει ενδεχόμενο διαγραφής της κάρτας.
Έρχεται τώρα με μια αιφνιδιαστική απόφαση να διαγράψει τις κάρτες ανεργίας μας, εξαπατώντας τους μακροχρόνια ανέργους. Αυτή η απόφαση είναι απαράδεκτη και παράλογη και δεν θα τους επιτρέψουμε να διαγράψουν τις κάρτες μας, θα αντισταθούμε με κάθε μέσο και στο τέλος θα δικαιωθούμε»!
Zougla.gr

Recommended For You